Όταν δεν έχεις να διαθέσεις και πολύ χρόνο για μαγείρεμα και θέλεις να ταΐσεις 4 άτομα, κάνεις αυτό: ζυμώνεις στα γρήγορα τα μπιφτέκια σου και τα ψήνεις στο φούρνο πάνω σε χαρτί ψησίματος μαζί με μερικές πατάτες. Μην ανησυχείς πως θα σου ξεραθούν, όλα θα γίνουν γρήγορα στο σωστό χρόνο. Όσο αυτά ψήνονται κόβεις μια σαλάτα και και σε μισή ώρα τρως κι εσύ καλά κι οι άλλοι ακόμα καλύτερα.
Υλικά
Για 8 μπιφτέκια
- 750γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 φλιτζάνι βρώμη
- 2-3 κουτ. σούπας νερό κρύο
- 1 κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη
- ½ ντομάτα ξυσμένη στον τρίφτη
- 5 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 αβγό
- Αλάτι, πιπέρι
Για τις πατάτες
- 3-4 πατάτες κομμένες σε μπαστούνια
- Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη
- Μερικές σταγόνες ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά των μπιφτεκιών σε μια λεκανίτσα και ζυμώνουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Μοιράζουμε το μίγμα στα 8 και πλάθουμε μπιφτέκια στο σχήμα της επιλογής μας.
- Στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με χαρτί ψησίματος και αραδιάζουμε πάνω τα μπιφτέκια αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
- Κόβουμε τις πατάτες μέσα σε ένα μπολ. Τις αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη, πάπρικα και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με τα χέρια και τις μοιράζουμε ανάμεσα από τα μπιφτέκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC στον αέρα για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα οι πατάτες. Στο ενδιάμεσο γυρίζουμε τα μπιφτέκια προσεκτικά με μια σπάτουλα.