Στη συγκεκριμένη εκδοχή της μαγειρίτσας δεν χρησιμοποιώ εντόσθια κι εντεράκια για να τη φτιάξω, παρά μόνο αρνί. Κι αυτό γιατί μόνο έτσι αρέσει στην κόρη μου που δεν είναι καθόλου φίλη με τα εντόσθια. Νομίζω πως κι εμένα έτσι μου αρέσει περισσότερο.
Αν δεν σας αρέσει ούτε το αρνί και αποφεύγετε ή έχετε βγάλει από τη ζωή σας το κρέας δοκιμάστε τη συνταγή μανιτάρια φρικασέ σαν μια vegan εκδοχή της μαγειρίτσας.
Υλικά για 6-8 άτομα
-
- 1.200γρ. αρνί μπούτι ή χεράκι, σε μερίδες
- ½ κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι μέτριο, ξερό
- 1 μαρούλι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1/3 φλιτζανιού ρύζι γλασέ (προαιρετικά)
Για το αβγολέμονο
- 2 αβγά
- 2-3 λεμόνια, το χυμό
- 1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
- αλάτι, πιπέρι
- Βάζετε το κρέας να βράζει σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό. όταν μαλακώσει, σουρώνετε το ζουμί για τυχόν κοκαλάκια και όταν κρυώσει λίγο ψιλοκόβετε το κρέας.
- Ζεσταίνετε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε το κρέας και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά περίπου.
- Ρίχνετε στην κατσαρόλα το ζωμό κι αφού πάρει βράση η σούπα προσθέτετε το μαρούλι και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το βράσιμο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κρέας. Αν χρησιμοποιήσετε ρύζι το προσθέτετε τα τελευταία 15 λεπτά.
- Ετοιμάζετε το αβγολέμονο: Χτυπάτε τα αβγά στο multi μέχρι να αφρίσουν καλά, προσθέτετε το χυμό των λεμονιών και το κορνφλάουρ και χτυπάτε λίγο ακόμα.
- Προσθέτετε στο μίγμα μια κουτάλα ζουμάκι από τη μαγειρίτσα και χτυπάτε λίγο ακόμα να ομογενοποιηθεί με το αβγολέμονο.
- Ρίχνετε το μίγμα στη μαγειρίτσα, ανακινείτε την κατσαρόλα και σβήνετε τη φωτιά. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή πασπαλίζοντας με φρεσκοκομμένο άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.