Στριφτή τυρόπιτα που γίνεται γρήγορα κι απλά μέσα σε ένα μικρό ταψάκι, κόβεται και μοιράζεται εύκολα και τρώγεται ακόμη πιο εύκολα, ιδιαίτερα όταν είναι ακόμη ζεστή, γιατί είναι η στιγμή που είναι άκρως τραγανή και ούτως ή άλλως πεντανόστιμη!
Υλικά για ένα ταψάκι διαμ. 28εκ.
- 8-9 φύλλα κρούστας
- 80γρ. βούτυρο Lurpak λιωμένο
- 300γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
- 175γρ. Arla Pasta & Gratinar τριμμένο τυρί
- 200γρ. Αrla mozzarella τριμμένη
- 2 αβγά
- 300ml γάλα
Εκτέλεση
- Για την εύκολη στριφτή τυρόπιτα σουφλέ, πρώτα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC στον αέρα, ανακατεύουμε τα δύο τριμμένα τυριά και βουτυρώνουμε καλά το ταψάκι μας. Καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε αλουμινένιο σκεύος.
- Παίρνουμε μπροστά μας ένα φύλλο κρούστας με την μεγάλη πλευρά οριζόντια μπροστά μας και αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο. Ύστερα απλώνουμε στο κάτω μέρος της μεγάλης πλευράς του φύλλου μια γραμμή από τυρί κρέμα, 2 κουταλιές περίπου. Πασπαλίζουμε όλη την υπόλοιπη επιφάνεια του φύλλου με μίγμα τριμμένων τυριών και τυλίγουμε σε ρολό.
- Τοποθετούμε το πρώτο ρολό περιμετρικά του ταψιού και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά μας (κρατάμε στην άκρη μια μικρή ποσότητα τριμμένων τυριών για το τελείωμα), φτιάχνοντας ρολά και τοποθετώντας το ένα ρολό κολλητά στο άλλο, μέχρι να φτάσουμε στο κέντρο του ταψιού και δημιουργώντας ένα μεγάλο σαλιγκάρι.
- Αλείφουμε την επιφάνεια με έξτρα βούτυρο, χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και όσο βούτυρο έχει περισσέψει και περιχύνουμε την πίτα λίγο-λίγο με το μείγμα, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, ώστε να πάει παντού.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το τριμμένο τυρί που κρατήσαμε και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά. Ενδιάμεσα σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο για να μην ροδίσει γρήγορα.