Αυτή η πίτα γίνεται στο τηγάνι μέσα σε 10 λεπτά. Η Ελένη Ψυχούλη με έχει μάθει να φτιάχνω αυτές τις εύκολες πίτες με φύλλα κρούστας –τρία πάνω τρία κάτω- και λίγη γέμιση. Συνδυάζοντας τον λίγο κιμά που μου περίσσεψε από τη χτεσινή μακαρονάδα, την τεχνική της Eλένης για εύκολη πίτα στο τηγάνι, λίγο φρέσκο βούτυρο και τριμμένη μοτσαρέλα που λιώνει εύκολα, έφτιαξα μια υπέροχη γρήγορη πίτα και με αυτή θα κάνω ποδαρικό στην νέα χρονιά του sweetly. Μην την παραφορτώσετε με μεγάλες ποσότητες γέμισης, αυτό είναι το μυστικό της άλλωστε. Να σιγοψηθεί απ’ έξω και να γίνει τραγανή και να προλάβει να λιώσει στο εσωτερικό της το τυρί. Στην επόμενη μακαρονάδα με κιμά που θα φτιάξετε, βάλτε εξαρχής μια χούφτα κιμά επιπλέον, έτσι ώστε να σας περισσέψει οπωσδήποτε σάλτσα κιμά και δοκιμάστε τη!
Υλικά για ένα μέτριο τηγάνι
- 6 φύλλα κρούστας
- 60γρ. βούτυρο LURPAK λιωμένο
- 1 φλιτζάνι κιμά μαγειρεμένο (από τη χτεσινή μακαρονάδα)
- 6 κουτ. σούπας μοτσαρέλα τριμμένη ARLA
Εκτέλεση
- Βάζετε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε λίγο λιωμένο βούτυρο. Αλείφετε με πινέλο να πάει παντού και χαμηλώνετε τη φωτιά στο 5 στην κλίμα του 9.
- Τοποθετείτε μέσα στο τηγάνι το πρώτο φύλλο τσαλακώνοντάς το ελαφρά, έτσι ώστε να πάρει το σχήμα του. Τοποθετείτε το δεύτερο και το τρίτο φύλλο από πάνω, ραντίζοντάς τα φύλλα ενδιάμεσα ενδιάμεσα με λίγο λιωμένο βούτυρο.
- Μοιράζετε από πάνω όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται πρώτα τον κιμά και μετά τη μοτσαρέλα.
- Σκεπάζετε από πάνω με τα τρία υπόλοιπα φύλλα, τοποθετώντας τα επίσης τσαλακωτά και ραντίζοντας τα ενδιάμεσα με λιωμένο βούτυρο. Πάνω από το τελευταίο φύλλο μοιράζετε το υπόλοιπο βούτυρο.
- Στα 4-5 λεπτά σιγοψησίματος, όταν τσεκάρετε πως έχει πάρει χρώμα η κάτω πλευρά της πίτας, τη γυρίζετε με τη βοήθεια ενός καπακιού να σιγοψηθεί και από την άλλη για 4-5 λεπτά ακόμη.
- Μεταφέρετε την πίτα σε πιατέλα, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.