Τα κάνεις μια, άντε δυο μπουκιές αυτά τα αφράτα ταρτάκια που μοιάζουν με φωλιές. Είναι φτιαγμένες από σφολιάτα γεμισμένη με μείγμα από γαλοτύρι και ψητή πιπεριά Φλωρίνης. Αυτό της φωτογραφίας είναι το τελευταίο που πρόλαβα να φωτογραφήσω. Εξαφανίστηκαν από την πιατέλα σε χρόνο dt…
Υλικά για 24 κομμάτια
- 2 φύλλα σφολιάτας έτοιμης
- λίγο ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
- 350γρ. γαλοτύρι ή άλλο κρεμώδες τυρί όπως κατίκι Δομοκού, τσαλαφούτι, ξινομυζήθρα
- 2 αβγά
- 2 πιπεριές Φλωρίνης ψητές από βάζο
- 1 σκελίδα σκόρδο σε φετούλες
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
- 1 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
- Μέσα σε ένα τηγανάκι σοτάρετε με το ελαιόλαδο το σκόρδο να μαλακώσει λίγο και στη συνέχεια το ρίχνετε στο multi μαζί με το λάδι του, την πιπεριά, τη ρίγανη και πολτοποιείτε το μείγμα. Στη συνέχεια το ανακατεύετε με το γαλοτύρι ή όποιο άλλο τυρί χρησιμοποιήσετε και τα αβγά. Δοκιμάζετε και προσθέτετε αλατοπίπερο αν το κρίνετε απαραίτητο. Πάντως το γαλοτύρι είναι αρκετά αλμυρό και δεν χρειάζεται. Αν χρησιμοποιήσετε κάποιο πιο ανάλατο τυρί θα χρειαστεί.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Ανοίγετε ένα ένα τα φύλλα της σφολιάτας πάνω στον πάγκο σας και κόβετε το κάθε φύλλο σε 12 τετράγωνα κομμάτια. Με ένα πινέλο λαδώνετε ελαφρά τις υποδοχές ενός ταψιού 12 θέσεων ειδικό για μάφινς και τοποθετείτε το κάθε τετράγωνο ζύμης μέσα σε μια θέση, καλύπτοντας το πάτο, τα πλαϊνά της κι αφήνοντας να εξέχει λίγο. Μοιράζετε μέσα τους ομοιόμορφα το μείγμα της γέμισης που έχετε ετοιμάσει και βάζετε το ταψάκι στο φούρνο. Ψήνετε για ένα μισάωρο περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει όμορφα η ζύμη της σφολιάτας.
- Αν έχετε δεύτερο ταψάκι το ετοιμάζετε με το υπόλοιπο φύλλο σφολιάτας και την υπόλοιπη γέμιση και το βάζετε κι αυτό στο φούρνο να ψήνεται σε άλλο ράφι του φούρνου. Κάποια στιγμή θα χρειαστεί να αλλάξετε θέση στα ταψάκια.
- Ξεφουρνίζετε τα ταψάκια και ξεφορμάρετε τις φωλίτσες μετά από λίγο σε πιατέλα σερβιρίσματος. Μπορείτε να σερβίρετε αμέσως!