Αλμυρή τάρτα με τραγανή βουτυρένια βάση, βελούδινη τυρένια γέμιση, διακοσμημένη στο πνεύμα της εποχής. Με λουλούδια από ντοματίνια και φύλλα φρέσκων μυρωδικών για να «πιάσουμε το Μάη» που βρίσκεται προ των πυλών.
Υλικά για μια ταρτιέρα διαμ.28εκ.
- 150γρ. βούτυρο lurpak σε κυβάκια
- 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 αβγό
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
- 400γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Natural Arla
- 200γρ. τριμμένη Mozzarella Arla
- 150γρ. τριμμένο τυρί Pasta&Gratinar
- 2 αβγά
- 1 πρέζα αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 6 ντοματίνια βελανίδια κομμένα στα 4
- Μερικά φυλλαράκια άνηθου και μαϊντανού
- Λίγο παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και κάνουμε στο κέντρο μια λακούβα. Ρίχνουμε εκεί το βούτυρο και το αλάτι και τρίβουμε με τα δάχτυλα τα υλικά μας να πάρουμε ένα μίγμα σαν βρεγμένη άμμο.
- Προσθέτουμε το αβγό και ζυμώνουμε με γρήγορες κινήσεις να πάρουμε μια ομοιογενή ζύμη. Την κάνουμε μπάλα, την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
- Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε δυο φύλλα λαδόκολλας, πιέζουμε με την παλάμη να ανοίξει και με τη βοήθεια πλάστη την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο, γυρίζοντας τη συχνά και ξεκολλώντας κάθε τόσο το χαρτί για να μην κάνει πτυχώσεις.
- Όταν το φύλλο μας μπορεί να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά της ταρτιέρας μας, ξεκολλάμε το πάνω λαδόκολλα, αναποδογυρίζουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα και προσεκτικά την απλώνουμε σε όλη την απαιτούμενη επιφάνεια. Με την ανάποδη ενός μαχαιριού κόβουμε τη ζύμη που περισσεύει.
- Τρυπάμε τη ζύμη παντού με ένα πιρούνι και την αφήνουμε 15 λεπτά στην κατάψυξη. Στο μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C στον αέρα κι ετοιμάζουμε τη γέμιση χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ με αβγοδάρτη.
- Γεμίζουμε την τάρτα με τη γέμιση των τυριών και διακοσμούμε με τα φρέσκα μυρωδικά και τα ντοματίνια. Πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο και ψήνουμε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο.
Σημείωση: Αν ροδίσει γρήγορα η επιφάνεια της τάρτας σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε λίγο ακόμη μέχρι να καλοψηθεί και η ζύμη της βάσης.
Το καλό φαγητό αξίζει Lurpak