Η βάση είναι συνταγή της απόλυτης ευκολίας αλλά και νοστιμιάς. Την έχω μάθει από την Ελένη Ψυχούλη. Οι φίλοι είναι και γι’ αυτό, να σου κάνουν τα δύσκολα πιο εύκολα. Αφράτη και όχι τραγανή όπως της κλασσικής τάρτας, θα κάνει τη δική σας να μοιάζει λίγο με πίτσα. Τα ντοματίνια με τη φέτα είναι μόνο μια εκδοχή της επικάλυψης. Τα συγκεκριμένα τα βρήκα στη λαϊκή και είναι σκέτο γλύκισμα εκτός από χάρμα οφθαλμών. Εσείς μπορείτε να την κάνετε με κόκκινα, αλλά και με πολλούς δικούς σας συνδυασμούς υλικών. Πάντως τη ζύμη να τη δοκιμάσετε οπωσδήποτε!
Υλικά για μια ταρτιέρα διαστ.: 26εκ.
- 120γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100γρ. γραβιέρα λεπτοτριμμένη
- 3 αβγά
- 50γρ. γιαούρτι
- 1 κουτ. σούπας νερό
- λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού
Για την επικάλυψη
- 300γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση (κίτρινα, πορτοκαλί, κόκκινα)
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 150γρ. φέτα τρίμμα
- 1 κλαδάκι μαντζουράνα φρέσκια
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε, στραγγίζετε και κόβετε τα ντοματίνια σας στη μέση. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνετε το λάδι και το κρεμμύδι και το σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Μέσα σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά της ζύμης και τα ανακατεύετε με μια σπάτουλα, μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Λαδώνετε την ταρτιέρα σας και στρώνετε μέσα τη ζύμη που ετοιμάσατε. Με το χέρι την πιέζετε να πάει παντού.
- Μοιράζετε πάνω στη ζύμη το σοταρισμένο κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνετε τα ντοματίνια και ξεκινάτε να τα τοποθετείτε στην τάρτα ξεκινώντας από το κέντρο και δημιουργώντας κύκλους. Αν χρησιμοποιήσετε δίχρωμα ντοματίνια τότε είναι ωραίο να κάνετε τους κύκλους εναλλάξ με διαφορετικά χρώματα σαν λουλούδι. Πασπαλίζετε την τάρτα από πάνω τη φέτα και μετά τα φυλλαράκια της μαντζουράνας.
- Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη της τάρτας σας.
- Τη σερβίρετε ζεστή κόβοντας σε κομμάτια και πασπαλίζοντας με επιπλέον φυλλαράκια μαντζουράνας, αν το επιθυμείτε.