Φιλική μάζωξη ή πάρτι; Αυτά τα ρολάκια θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους. Μικρά και νόστιμα με γέμιση από πικάντικο λουκάνικο και τυρί συνοδεύουν τέλεια κρασί και μπίρα. Φτιάχνονται γρήγορα κι εύκολα και τρώγονται μετά μανίας…
Υλικά για 32 κομμάτια
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 2 λουκάνικα χωριάτικα
- 150γρ. γραβιέρα χοντρoτριμμένη
- 2-3 κουτ. σούπας μουστάρδα (προαιρετικά)
- 1 αβγό χτυπημένο με λίγο νερό
Εκτέλεση
- Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένη σφολιάτα αφήστε να ξεπαγώσει εκτός ψυγείου. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκια αφήστε τη 5 λεπτά εκτός ψυγείου.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 2 ταψάκια. Ανοίγετε στον πάγκο σας το πρώτο φύλλο με τη μεγάλη πλευρά μπροστά σας ακριβώς χωρίς να αφαιρέσετε το προστατευτικό πλαστικό από κάτω. Την ισιώνετε με ένα πλάστη αν έχει ζάρες σε μερικά σημεία.
- Αφαιρείτε τη μεμβράνη από τα λουκάνικα, τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια και πολτοποιείτε στον πολυκόφτη.
- Με ένα πινέλο αλείφετε με λίγη μουστάρδα τη σφολιάτα. Πασπαλίζετε το ένα πολτοποιημένο λουκάνικο σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας και το μισό τριμμένο τυρί. Ανασηκώνετε τη ζύμη και με τη βοήθεια του πλαστικού στην αρχή ξεκινάτε να τυλίγετε τη ζύμη σε ρολό. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά και φτιάχνετε δεύτερο ρολό. Χαράζετε το κάθε ρολό σε 16 φέτες-ρολάκια.
- Τοποθετείτε τα ρολάκια στα ταψιά που προετοιμάσατε το ένα μια δίπλα στο άλλο, αφήνοντας χώρο μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο. Αλείφετε με το αβγό και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα.
- Tα σερβίρετε ζεστά, χλιαρά ή κρύα.