Πήγα πλατεία Αγ. Ειρήνης στο καινούριο il barrettο και σας φέρνω τα νόστιμα νέα του.
Το γνωστό all day café restaurant έχει μεταφερθεί εδώ και μερικούς μήνες στην πολυσύχναστη πλατεία Αγίας Ειρήνης εκεί που χτυπάει δυνατά η καρδιά της διασκέδασης και προσφέρει από το πρωί καφέ, breakfast, σάντουιτς, φαγητό, κρασί και κοκτέηλς ως αργά το βράδυ. Ο καταπληκτικός nomad chef Ανδρέας Λαγός έχει σχεδιάσει κι επιμεληθεί ένα μενού με μεσογειακό ταμπεραμέντο που μιλά άπταιστα τα ιταλικά και την ομάδα της κουζίνας συντονίζει ο εξαιρετικός Άκης Βαρθαλάμης, ένας πολλά υποσχόμενος νεαρός σεφ.
Στα καλύτερα που δοκίμασα θα βάλω σίγουρα το vitello tonnato – λεπτοκομμένες φέτες μοσχαριού με σάλτσα τόνου, τα arancini με salsiccia και σάλτσα ντομάτας – τα σισιλιάνικα γεμιστά κεφτεδάκια ρυζιού, τη σαλάτα με κινόα, φακές beluga, παντζάρι, πράσινα φασολάκια, αβγό και τόνο – δροσερή και χορταστική μαζί, το ζεστό σάντουιτς με αβγό, σπαράγγια, σύγκλινο και τυρί προβολόνε- ένα πληθωρικά νόστιμο πιάτο, τα στριφτούδια με καπνιστή παντσέτα, κρέμα μασκαρπόνε και αβγό ποσέ, την pizza με ραγού μοσχάρι, μοτσαρέλα, παρμεζάνα και καρότο, το κοτόπουλο Milanese με σάλτσα σαφράν και αρωματικό ριζότο. Στα επιδόρπια θα βάλω το τιραμισού με λικέρ καφέ και γκοφρέτα, την τάρτα με γκανάζ διπλής σοκολάτας, φουντούκια, παγωτό βανίλια και butterscotch αλλά και την τάρτα λεμονιού με σάλτσα από κόκκινα φρούτα.
Η ομάδα Terrablue με τα 4 il Barretto (Golden Hall, Mac Arthur Glen, River West και πρόσφατα πλατεία Ειρήνης) και το αστικό καφενείο Σερσέ λα φαμ πετάει γενικότερα! Το μαγαζί είναι ιδιαίτερα κομψό και στιλάτο, εδώ ο καφές αντιμετωπίζεται πολύ σοβαρά, το φαγητό είναι τίμιο με τον κατάλογο να καλύπτει όλα τα γούστα όλες τις ώρες της ημέρας και τα signature cocktails του Βασίλη Ροϊδη παίρνουν σκυτάλη από το βραδάκι και γοητεύουν. Αν αγαπάτε και το Κέντρο της Αθήνας έχετε πολλούς λόγους να επισκεφτείτε το Il Barretto. Αξίζει να το δοκιμάσετε.