Την εβδομάδα της Τυρινής, σύμφωνα με την παράδοση τρώμε γαλακτοκομικά σαν να μην υπάρχει αύριο κι απέχουμε από το κρέας. Αυτή η τυρόπιτα είναι ό,τι ακριβώς προστάζει η εβδομάδα. Η βελούδινη τυρένια κρέμα της γέμισής της είναι τόσο πλούσια σε γεύση που θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά για 2 ρολά:
- 10 φύλλα κρούστας
- 100γρ. βούτυρο LURPAK λιωμένο
- 200γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
- 150γρ. Arla Pasta & Gratinar τριμμένο
- 100γρ. Arla σκληρό τυρί Δανίας τριμμένο
Για την μπεσαμέλ
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο LURPAK
- 4 κουτ. σούπας αλεύρι
- 500ml γάλα πλήρες
- 2 αβγά
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε μια μπεσαμέλ: λιώνoυμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ζωηρά με σύρμα να πάρουμε ένα κρεμώδες και σφιχτό μείγμα.
- Προσθέτουμε τμηματικά το γάλα ανακατεύοντας εκτός φωτιάς μέχρι να ομογενοποιηθεί το πρώτο μέρος και συνεχίζουμε με να προσθέτουμε γάλα μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε όλο. Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει.
- Εκτός φωτιάς ενσωματώνουμε τα αβγά και τα τυριά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ανάλογο αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε την κρέμα στην άκρη να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC και ανοίγουμε το πρώτο φύλλο κρούστας μπροστά μας. Το βουτυρώνουμε με ένα πινέλο και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα, βουτυρώνοντας και τοποθετώντας το ένα πάνω στο άλλο.
- Απλώνουμε τη μισή κρέμα στο κέντρο και την ανοίγουμε αριστερά δεξιά με την ανάποδη ενός κουταλιού αφήνοντας 4-5 δάχτυλα περιθώριο τριγύρω. Φέρνουμε τις άκρες των πλαϊνών πλευρών πάνω από τη γέμιση ώστε να την κλείσουμε μέσα και τυλίγουμε σε ρολό.
- Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ρηχό ταψάκι και ακουμπάμε πάνω του το πρώτο ρολό με το άνοιγμα από κάτω. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ετοιμάζουμε και το δεύτερο ρολό χρησιμοποιώντας τα υπόλοιπα υλικά.
- Ψήνουμε τα ρολά στον προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα.
- Ξεφουρνίζουμε κι αφήνουμε να κρυώσουν λίγο τα στρούντελ, πριν τα κόψουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
To καλό φαγητό αξίζει Lurpak