Τα σου εκτός από γλυκές γεμίσεις παίρνουν και αλμυρές. Τα συγκεκριμένα τα γέμισα με ένα μίγμα από μπλε τυρί και φρέσκο τυρί κρέμα που αφράτεψα ακόμη περισσότερο με κρέμα γάλακτος. Είμαι σίγουρη πως θα βρουν πολύ καλή θέση σε κάποιον από τους γιορτινούς μπουφέδες σας. Ταιριάζουν τέλεια με κρασί και πράσινα σαλατικά.
Υλικά για 30-35 κομμάτια περίπου:
για τη ζύμη σου
- 250ml νερό
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 110γρ. βούτυρο LURPAK
- 140γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5 αβγά μέτρια
Για τη γέμιση:
- 200γρ. Castello Danablu λιωμένο με πιρούνι
- 200ml κρέμα γάλακτος Arla
- 200ml φρέσκο τυρί κρέμα Arla
Εκτέλεση
- Για τη ζύμη: Βάζετε το νερό με το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά να πάρει βράση και να λιώσει το βούτυρο. Ρίχνετε τότε όλο μαζί το αλεύρι και ανακατεύετε ζωηρά με αβγοδάρτη μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιογενής κι ελαστική, να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και να μαζευτεί γύρω από το σύρμα σας.
- Βάζετε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και προσαρμόζετε το φτερό στο μίξερ. Χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να κρυώσει η ζύμη και να γίνει χλιαρή και ξεκινάτε να προσθέτετε ένα ένα τα αβγά. Μόλις ενσωματωθεί το πρώτο συνεχίζετε με το επόμενο. Η ζύμη σας είναι έτοιμη όταν αποκτήσει μια τέτοια υφή που όταν θα τη ρίχνετε από κουτάλι θα ξακολλάει με δυσκολία και θα πέφτει γλυκά, χωρίς να απλώνει.
- Μεταφέρετε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνετε λίγο στο ψυγείο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC στις αντιστάσεις και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 1 ρηχό ταψί. Κόβετε με το ψαλίδι την άκρη της σακούλας και κόβετε μικρές στρογγυλές ποσότητες τη μια δίπλα στην άλλη, αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν και θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.
- Τέλος ψήνετε τα σου στον προθερμασμένο φούρνο για ένα μισάωρο περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν πολύ καλά. Τότε σβήνετε το φούρνο, ανοίγετε και στερεώνετε την πόρτα του με μια πετσέτα που θα την κρατάει μισάνοιχτη κι αφήνετε τα σου μέσα στο φούρνο για 15-20 λεπτά ακόμη. Αυτό θα τα βοηθήσει να κρατηθούν τραγανά.
- Όσο ψήνονται τα σου ετοιμάζετε την κρέμα: προσαρμόζετε στο μίξερ το σύρμα, βάζετε όλα μαζί τα υλικά στον κάδο και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να πήξει το μίγμα. Τη μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε.
- Για να μείνουν τραγανά τα σου τα γεμίζετε την τελευταία στιγμή: Όταν θέλετε να σερβίρετε λοιπόν, κόβετε από τα πλάγια τα σου με κοφτερό μαχαίρι και γεμίζετε το εσωτερικό τους με μικρή ποσότητα της γέμισης που ετοιμάσατε.