Την έφτιαξα με πένες, αλλά εσείς μπορείτε να τη φτιάξετε με όποιο ζυμαρικά έχετε στο ντουλάπι σας. Περιέχει όλα τα αρώματα της σπανακόπιτας που αγαπάμε, αλλά έχει και τη χάρη του γρήγορου που μόνο μια μακαρονάδα μπορεί να σου εξασφαλίσει. Την ετοιμάζουμε στο μισάωρο και την απολαμβάνουμε μεσημέρι και βράδυ!
Υλικά για 5 άτομα
- 500γρ. πένες ή άλλα ζυμαρικά της επιλογής σας
- 300γρ. σπανάκι καλά πλυμένο και χοντροκομμένο
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 πράσο σε λεπτές ροδέλες
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 25γρ. βούτυρο lurpak
- 150γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
- 150γρ. Αrla τριμμένα τυριά
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε, στεγνώνουμε κι ετοιμάζουμε το σπανάκι και τα υπόλοιπα αρωματικά χόρτα της συνταγής μας.
- Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό να πάρει βράση για να βράσουμε τα ζυμαρικά μας.
- Παράλληλα, λιώνουμε το βούτυρο στο πιο μεγάλο τηγάνι που έχουμε ή σε γουόκ και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο. Όταν μαραθούν προσθέτουμε το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του το σπανάκι και να μαραθεί, ανακατεύοντας συχνά.
- Στο τέλος, όταν στεγνώσει από τα υγρά του, ανακατεύουμε μέσα και τον άνηθο.
- Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά μας αλ ντέντε, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το σπανάκι. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και 75γρ. περίπου από το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά.
- Μοιράζουμε το φαγητό σε πιάτα, προσθέτοντας έξτρα τριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένο άνηθο και τριμμένο τυρί.