Με το υπόλοιπο φύλλο κρούστας που αγόρασα από τον κύριο Ανδρέα και με ότι υπήρχε στο ψυγείο έφτιαξα μια πίτα. Την έκανα ξεσκέπαστη να μοιάζει με τάρτα, τη βάφτισα τάρτα και μου βγήκε μούρλια!
Υλικά
- 7 φύλλα κρούστας
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο + επιπλέον για το άλειμμα των φύλλων
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φινόκιο μικρό κομμένο στη μέση και μετά σε φετούλες
- 2 πιπεριές Φλωρίνης σε μπαστούνια
- 1 φλιτζάνι μάραθο ψιλοκομμένο
- 1 ½ φλιτζάνι φέτα σε χοντρά τρίμματα
- 3 αβγά
- 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε στη φωτιά ένα βαθύ τηγάνι να κάψει και ρίχνετε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το φινόκιο και τις πιπεριές. Σοτάρετε ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε μέσα το μάραθο και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και λαδώνετε ένα ταψάκι διαστάσεων 25Χ35εκ. Παίρνετε ένα ένα τα φύλλα κρούστας και με ένα πινέλο τα αλείφετε πρώτα με ελαιόλαδο και τα στρώνετε στο ταψάκι, καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά του κι αφήνοντάς τα να εξέχουν από τριγύρω. Αφού τα στρώσετε όλα με ένα ψαλίδι κόβετε τριγύρω ότι εξέχει, τα κόβετε σε ψιλά κομμάτια και τα απλώνετε μέσα στο ταψάκι. Βάζετε τα φύλλα να προψηθούν στο φούρνο για 10 λεπτά.
- Ύστερα τα βγάζετε από το φούρνο και απλώνετε ομοιόμορφα μέσα στο ταψί τα λαχανικά. Από πάνω μοιράζετε τα κομματάκια της φέτας και τέλος χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και με ένα κουτάλι μοιράζετε ομοιόμορφα το μείγμα παντού. Βάζετε ξανά την τάρτα στο φούρνο να ψηθεί μέχρι να ροδοκοκκινίσει όμορφα.
- Σερβίρετε την τάρτα ζεστή, χλιαρή ή και κρύα κόβοντας σε κομμάτια.