Στην όψη θυμίζει πίτσα αλλά πρόκειται για ένα πεντανόστιμο χορτοφαγικό σνακ χωρίς γλουτένη που θα ενθουσιάσει ακόμη κι όσους δεν τρώνε το κουνουπίδι. Η βάση της είναι από κουνουπίδι και από πάνω έχει ψητά λαχανικά, χαλούμι και δυόσμο. Εσείς όμως μπορείτε να της προσθέσετε τα υλικά της επιλογής σας.
- 400-450γρ. κουνουπίδι σε μπουκετάκια
- 75γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
- 25γρ. αμύγδαλα ασπρισμέναα
- λίγο σκόρδο σε σκόνη
- 1 αβγό
- Αλάτι, πιπέρι
Για την επικάλυψη
- 1 κολοκυθάκι σε λεπτές λωρίδες
- 1 καρότο σε λεπτές λωρίδες
- 1 πιπεριά κόκκινη σε λεπτές ροδέλες
- Χαλούμι σε φέτες
- Λίγο ελαιόλαδο
- Καπνιστή πάπρικα
- Φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου
Εκτέλεση:
- Ζεματάμε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού για 2 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
- Περνάμε από τον πολυκόφτη πρώτα τα αμύγδαλα και μετά το ζεματισμένο κουνουπίδι σε δύο δόσεις.
- Το μεταφέρουμε σε καθαρή πετσέτα που κλείνουμε και στύβουμε να φύγουν τα υγρά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον πολτό του κουνουπιδιού με το τριμμένο τυρί, το τριμμένο αμύγδαλο, το αβγό, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
- Λαδώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε μέσα το μίγμα σε λεπτό στρώμα. Σε δεύτερο λαδωμένο ταψάκι απλώνουμε τα λαχανικά. Πασπαλίζουμε με καπνιστή πάπρικα, αλάτι και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Βάζουμε μαζί τα ταψιά στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει λίγο χρώμα η βάση της πίτσας.
- Βγάζουμε τα ταψάκια από το φούρνο, πασπαλίζουμε με τριμμένο χαλούμι, διακοσμούμε με καρότα πιπεριές και κολοκυθάκια και ξαναβάζουμε στο φούρνο την «πίτσα» να λιώσει το τυρί.
- Σερβίρουμε με φυλλαράκια δυόσμου.