Δεν είχα χρόνο να φτιάξω το δικό μου ζυμάρι πίτσας. Όμως είχα έτοιμο του εμπορίου στο ψυγείο. Έφτιαξα λοιπόν μια αλλιώτικη πίτσα στο μπαμ και κάτω με έτοιμη ζύμη, ξεφλουδισμένες γαρίδες, ντομάτες και φέτα. Απίστευτη γεύση και τόσο εύκολη. Δοκιμάστε τη κι εσείς!
Υλικά
- 1 φύλλο ζύμης κουρού έτοιμο ή έτοιμη ζύμη πίτσας ψυγείου
- 12-15 γαρίδες μέτριες ξεφλουδισμένες και ξεπαγωμένες
- 2 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
- 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το ταψί
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένo
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- λίγο καυτερό μπούκοβο ή ταμπάσκο (προαιρετικά)
- ½ κουτ. γλυκού ξερό βασιλικό
- 100γρ. φέτα σπασμένη με πιρούνι
- Αλάτι, πιπέρι
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Βάζετε στη φωτιά ένα τηγάνι και το ζεσταίνετε πολύ καλά. Ρίχνετε το σκόρδο και το λάδι. Σοτάρετε ελαφρά και προσθέτετε τα κυβάκια της ντομάτας, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, τον ξερό βασιλικό, το ταμπάσκο ή το μπούκοβο και βράζετε τη σάλτσα για 10 λεπτά να στεγνώσει από το υγρά της.
- Στο μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, λαδώνετε ένα ταψάκι και απλώνετε μέσα το φύλλο κουρού διπλωμένο στη μέση ή τη ζύμη της πίτσας μονή. Αλείφετε με λίγο λάδι την επιφάνεια της ζύμης και τη βάζετε να ψηθεί για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να ξεκινήσει να παίρνει χρώμα.
- Ρίχνετε τις γαρίδες στη σάλτσα και τις ανακατεύετε μέσα για μισό λεπτό, εκτός φωτιάς. Βγάζετε τη ζύμη από το φούρνο και μοιράζετε ομοιόμορφα πάνω της τη σάλτσα της ντομάτας και τις γαρίδες μετά. Πασπαλίζετε με τη φέτα και ξαναβάζετε την πίτσα στο φούρνο.
- Συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη στο περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη και να πάρει λίγο χρώμα η φέτα.
- Ξεφουρνίζετε, πασπαλίζετε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρετε αμέσως.