Αυτά τα μπισκότα έχουν έντονη γεύση αμυγδάλου με ελαφρώς μπίτερ τόνους από το λικέρ πικραμύγδαλου και μαστιχωτή υφή. Λίγα υλικά, εύκολη εκτέλεση, γρήγορο αποτέλεσμα, καθόλου γλουτένη. Τι άλλο να ζητήσεις από ένα μπισκότο; Να ταιριάζουν με τον καφέ. Ε, ταιριάζουν γάντι!
Υλικά για 35-40 κομμάτια περίπου
- 1 κουταλιά βούτυρο Lurpak
- 350γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
- 3 ασπράδια αβγών
- 250γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 σφηνάκι Amaretti
Εκτέλεση
- Βάζουμε στο μίξερ τα ασπράδια να χτυπηθούν με την κρυσταλλική ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος δύο ρηχά ταψιά. Τα βουτυρώνουμε πολύ καλά.
- Χτυπάμε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη άχνη στο μούλτι να γίνουν πούδρα.
- Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και παίρνουμε στο χέρι μια σπάτουλα σιλικόνης. Ενσωματώνουμε την πούδρα των αμύγδαλων στη μαρέγκα με απαλές κινήσεις για να μην σπάσει η μαρέγκα προσθέτοντας και το amaretto.
- Με ένα κουτάλι ρίχνουμε κουταλιές πάνω στο χαρτί ψησίματος αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν και θα φουσκώσουν. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο και τα δυο ταψιά μαζί σε δύο διαφορετικές σχάρες για 15 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς τα μπισκότα μας πριν τα ξεκολλήσουμε από τα χαρτιά και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.