Μια σκανταλιάρικη νότα στο τραπέζι της Λαμπρής αλλά και κάθε τραπέζι που θέλετε ένα μικρό δημιουργικό τουίστ σε κάτι αγαπημένο και οικείο όπως ας πούμε τα κολοκυθάκια. Εδώ τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες, τα ψήνουμε και ντύνουμε με αυτά ένα μακρόστενο μπολ. Γεμίζουμε το κενό με μίγμα τυριών και το παγώνουμε. Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα την τελευταία στιγμή που θέλουμε να σερβίρουμε στο τραπέζι!
Υλικά για ένα μικρό σκεύος Διαστ. 6,5 Χ18 εκ.
- 3 κολοκύθια μεγαλούτσικα
- 50γρ. βούτυρο Lurpak λιωμένο
- 300γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
- 100γρ. Castello Danablu
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο δυόσμο ξερό
- 1 ματσάκι δυόσμο
- 1 ματσάκι άνηθο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC. Πλένουμε, στεγνώνουμε και αφαιρούμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια. Ύστερα κόβουμε σε λεπτές μακρόστενες φέτες.
- Τις αραδιάζουμε σε ταψί και με ένα πινέλο αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και ξερό δυόσμο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκύθια και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα οι άκρες τους.
- Στο μεταξύ, λιώνουμε με πιρούνι το μπλε τυρί μέσα σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με το φρέσκο τυρί κρέμα, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά (άνηθο και δυόσμο) καθώς και μπόλικο πιπέρι. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο .
- Ξεφουρνίζουμε τα κολοκυθάκια και μόλις κρυώσουν λίγο τα παίρνουμε ένα ένα και ντύνουμε μια πολύ μικρή φόρμα ή ένα μακρόστενο μπολ με τις λωρίδες, τοποθετώντας την μακριά πλευρά τους στη μικρή πλευρά του δοχείου καλύπτοντας τα πλαϊνά και τον πάτο τους. Το ένα κολοκυθάκι θα πρέπει να ακουμπά ελαφρά το άλλο. Στο τέλος ντύνετε και τις δύο μικρές πλευρές του δοχείου τοποθετώντας καθέτως λωρίδες κολοκυθιών.
- Γεμίζετε το εσωτερικό των στρωμένων κολοκυθιών με το μίγμα των τυριών που φτιάξατε και γυρίζετε ότι κολοκυθάκι εξέχει, πάνω από τη γέμιση. Καλύπτετε όση γέμιση έχει μείνει ακάλυπτη με λωρίδες κολοκυθιών που τοποθετείτε κατά μήκος και αφήνετε την τερίνα στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
- Ξεφορμάρετε την τερίνα σε μακρόστενη πιατέλα, διακοσμείτε με λίγη πιπεριά Φλωρίνης και σερβίρετε.