Πανεύκολες σφολιατίνες σε σχήμα έλατου που θα κάνουν φοβερή εντύπωση στους γιορτινούς μπουφέδες σας. Τις έφτιαξα για πλάκα με το περίσσευμα της ζύμης από κάτι μπισκότα σφολιάτας και μου ζητάτε τη συνταγή. Χαλάω εγώ χατίρι…
Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτας έτοιμα
- 70γρ. πέστο βασιλικού (έτοιμο ή σπιτικό)
- 200γρ. Regato Arla ή κάποιο άλλο πικάντικο τριμμένο τυρί της επιλογής σας
- 1 αβγό χτυπημένο με λίγο νερό
Εκτέλεση
- Ξεπαγώνουμε τη ζύμη μας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC και απλώνουμε το πρώτο φύλλο στον πάγκο μας με το νάιλον από κάτω του.
- Το ισιώνουμε με τον πλάστη και το αλείφουμε με πέστο. Μετά το πασπαλίζουμε με τριμμένο τυράκι.
- Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας, το ισιώνουμε πάνω στο νάυλον της συσκευασίας του και το αναποδογυρίζουμε πάνω στο κάτω φύλλο. Ξεκολλάμε το πάνω νάυλον.
- Με ένα μαχαίρι κόβουμε από τη μικρή πλευρά της ζύμης λωρίδες πάχους όσο ένα δάχτυλο. Πιάνουμε την κάθε λωρίδα στο χέρι και την κάνουμε ζικ ζακ φτιάχνοντας ένα ισοσκελές τρίγωνο που θυμίζει έλατο. Ξεκινάμε δημιουργώντας την κάτω μεγάλη πλευρά του τριγώνου και καταλήγουμε σε μια κορυφή.
- Περνάμε το κάθε τρίγωνο σε καλαμάκι, αραιώνοντας πάνω του τη ζύμη γιατί θα φουσκώσει στο ψήσιμο. Τοποθετούμε τα καλαμάκια με τα έλατα σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, αλείφουμε με αβγό, πασπαλίζουμε με τυράκι και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Τις σερβίρουμε ζεστές ή χλιαρές μαζί με το καλαμάκι.