Ένα δροσερό ζελέ με αληθινή γεύση φράουλας κι ελάχιστα υλικά που φτιάχνεται πανεύκολα μέσα σε λίγα λεπτά. Επιπλέον είναι και light αφού χρειάζεται ελάχιστη ζάχαρη την οποία μπορούμε να αντικαταστήσουμε και με σταγόνες στέβια ή κάποιο άλλο γλυκαντικό της επιλογής μας.
Υλικά για 8 άτομα:
- 750γρ. φράουλες ζυγισμένες αφού τις καθαρίσουμε
- 15γρ. ζελατίνη σε σκόνη ( 1 ½ φακελάκι) ή 4 1/2 μικρά φύλλα
- 50-100γρ. ζάχαρη άχνη (όσο γλυκό το προτιμάτε)
- Χυμό από 1/3 λεμόνι
Εκτέλεση
- Πλένουμε, στραγγίζουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες από το κοτσανάκι τους.
- Ρίχνουμε σε ένα μπρίκι τη ζελατίνη και τη μουλιάζουμε σε μισό φλιτζάνι νερό για 10 λεπτά.
- Στο μεταξύ πολτοποιούμε τα 500γρ. της φράουλας προσθέτοντας στο μπλέντερ τη ζάχαρη, το χυμό φράουλας και ½ φλιτζάνι νερό.
- Αν δεν έχουμε φόρμα πλαστική για ζελέ, ντύνουμε με πλαστική μεμβράνη ένα μπολ περιεκτικότητας ενός λίτρου και κάτι. Κόβουμε σε φετούλες τα υπόλοιπα 250γρ. φράουλας και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ ή στη φόρμα.
- Βάζουμε το μπρίκι σε χαμηλή φωτιά και ζεσταίνουμε το ζελέ ανακατεύοντας με κουταλάκι μέχρι να διαλυθεί εντελώς και το ανακατεύουμε στον πολτό της φράουλας.
- Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα του ζελέ περνώντας το από σουρωτήρι. Με την ανάποδη ενός κουταλιού βοηθάμε το μίγμα να περάσει καλύτερα.
- Αφήνουμε το ζελέ στο ψυγείο για 6-7 ώρες να πήξει καλά. Αναποδογυρίζουμε το ζελέ σε πιατέλα και αφαιρούμε προσεκτικά τη ζελατίνη. Αν θέλουμε διακοσμούμε με κομμάτια φράουλας. Κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.
Σημείωση: Αντί να βάλουμε το ζελέ σε φόρμα, μοιράζουμε τα φιλετάκια της φράουλας και το μείγμα του ζελέ σε μπολ σερβιρίσματος και αφήνουμε τα μπολ στο ψυγείο να πήξει το ζελέ. Με αυτό τον τρόπο θα πήξει ακόμη πιο γρήγορα.