Το γιαούρτι τραβάει σαν μαγνήτης το μέλι και τα καρύδια και ο καιρός που παραζέστανε ένα παγωτάκι. Θα το φτιάξουμε στο σπίτι με τα ίδια ακριβώς υλικά.
Υλικά για 1 κιλό παγωτό περίπου
- 600γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες ή με χαμηλότερα λιπαρά αν προτιμάτε.
- 200γρ. κρέμα γάλακτος
- 180γρ. μέλι
- 125γρ. καρύδια χοντροκοπανισμένα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150οC και απλώνουμε τα καρύδια σε ταψάκι. Ψήνουμε για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος να αποκτήσει παχύρρευστη υφή σαν γιαούρτι.
- Προσθέτουμε το μέλι και το γιαούρτι και χτυπάμε για 10 λεπτά ακόμη να γίνει αφράτο και ελαφρώς πηχτό το μίγμα μας.
- Παγώνουμε το μίγμα στην παγωτομηχανή ενσωματώνοντας και τα καρύδια προς το τέλος της διαδικασίας.
- Μεταφέρουμε σε ειδικό δοχείο και αφήνουμε το παγωμένο γιαούρτι στην κατάψυξη μέχρι να το χρειαστούμε.
- Βγάζουμε το δοχείο από την κατάψυξη 10 λεπτά πριν σερβίρουμε σε μπολ κόβοντας μερίδες με το ειδικό σκουπ.