Κομψή κι ανάλαφρη με τη φρεσκάδα και την αφοπλιστική αθωότητα του λευκού που συγκινεί πάντα. Τα λεπτά αρώματα της λεβάντας και του μελιού συμπληρώνουν την παλέτα της κομψότητας.
Υλικά
- 700γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 3 ασπράδια αβγών
- 200γρ. ζάχαρη
- 4 κουτ. σούπας νερό
- 1 κουτ. γλυκού λεβάντα αποξηραμένη
- 4 κουτ. σούπας μέλι
Εκτέλεση
- Βάζετε τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά μαζί με το νερό και τη λεβάντα κι ανακατεύετε να λιώσει. Από τη στιγμή που θα κοχλάσει το σιρόπι συνεχίζετε να βράζετε για 3 λεπτά ακόμη.
- Ξεκινάτε να χτυπάτε τα ασπράδια των αβγών στο μίξερ να γίνουν μαρέγκα σφιχτή, τραβάτε από τη φωτιά το κατσαρολάκι, σουρώνετε το σιρόπι και το ρίχνετε στη μαρέγκα σε συνεχή ροή σαν κορδόνι. Συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι η μαρέγκα να κρυώσει, να σφίξει και να κάνει έντονες κορυφές.
- Προσθέτετε τότε το γιαούρτι και το μέλι και συνεχίζετε το χτύπημα για 10 λεπτά ακόμη.
- Μοιράζετε τη μους σε μπολ και αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο.
- Για να σερβίρετε διακοσμείτε τις μους με ένα λουλουδάκι φρέσκιας λεβάντας ή με λίγη αποξηραμένη.