Την έφτιαξα με τα πιπεράκια που μου χάρισε η φίλη μου η Γιάννα. Μόνο που έβαλα και μεγαλύτερες πιπεριές Φλωρίνης που είχα στο ψυγείο. Μου βγήκε καταπληκτική,τόσο καυτερή όσο αντέχει ο ουρανίσκος μου. Πήρα ένα βαζάκι στο γραφείο μαζί με κριτσίνια και κασέρι και ντροπή μας, αλλά την τσακίσαμε σε χρόνο dt. Ευτυχώς το μεγάλο το βαζάκι πρόλαβα και το χάρισα σε άλλη φίλη που έχει μεγάλη αδυναμία στα καυτερά. Εκείνης δεν της φάνηκε και τόσο καυτερή… Τι να πω;
Υλικά
- 500γρ. καθαρό βάρος πιπεριές διάφορες, κυρίως κόκκινου χρώματα (Φλωρίνης, καμπανούλες κόκκινες, κίτρινες, πράσινες) καθαρισμένες από κοτσάνια και σπόρια σε κομμάτια
- 50γρ. -75 γρ. καθαρό βάρος πιπερίτσες τσίλι , καθαρισμένες από κοτσάνια και σπόρια σε κομμάτια (ανάλογα πόσο καυτερή τη θέλετε)
- 250γρ. ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι ξύδι
- ¾ φλιτζανιού νερό
- 1 φλιτζανάκι του καφέ πετιμέζι
Εκτέλεση
- Αφού καθαρίσετε και πλύνετε τις πιπεριές – γλυκές και καυτερές- τις ρίχνετε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, το ξύδι και το νερό και τις βάζετε να βράζουν σε μέτρια φωτιά.
- Όταν μαλακώσουν αρκετά και χάσουν τα περισσότερα υγρά τους, τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τις πολτοποιείτε μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ χωρίς να τις κάνετε εντελώς λιώμα.
- Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτετε το πετιμέζι και δίνετε μερικές βράσεις ακόμη στη μαρμελάδα μέχρι να δέσει όμορφα.
- Την μοιράζετε καυτή όπως είναι σε βάζα καθαρά κι αποστειρωμένα, κουμπώνετε με καπάκι και αναποδογυρίζετε τα βάζα μέχρι να κρυώσει εντελώς η μαρμελάδα.