Μια πολύ ιδιαίτερη και γευστική κρέμα. Το ρύζι δεν ξεχωρίζει σχεδόν καθόλου μέσα σε αυτό το ρυζόγαλο, γιατί καθώς μαγειρεύεται αρχικά και μετά ψήνεται, σχεδόν λιώνει. Αν αγαπάτε τις κρέμες, αυτή θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά για 5 άτομα:
- 1 λίτρο γάλα
- 50 γρ. ρύζι γλασέ (μουλιασμένο για 10 λεπτά σε νερό)
- ½ ξυλάκι κανέλας
- 1 κομματάκι τζίντζερ όσο ένα μεγάλο φασόλι
- 125γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. κορν-φλάουρ
- 1 κρόκο αβγού
- 1 καψουλάκι βανιλίνη
Εκτέλεση
- Σουρώνετε το ρύζι και βάζετε τα 800ml από γάλα σε μια κατσαρόλα. Τα υπόλοιπα 200ml τα κρατάτε στην άκρη.
- Προσθέτετε στην κατσαρόλα το ρύζι, το τζίντζερ και την κανέλα και τη βάζετε σε μέτρια φωτιά. Πριν πάρει βράση το γάλα ξεκινάτε να ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα για να μην σας φουσκώσει. Υπολογίστε πως θέλετε γύρω στα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
- Χτυπάτε τον κρόκο του αβγού με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τη βανίλια σε ένα μπολ. Προσθέτετε το γάλα που έχετε κρατήσει και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το μείγμα στο ζεστό γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Βάζετε νερό στο βραστήρα να βράσει. Αφαιρείτε το τζίντζερ και την κανέλλα και μοιράζετε την κρέμα σε 5 πυρίμαχα ραμεκέν (πυρίμαχα μπολ). Ύστερα τα τοποθετείτε σε ταψί, προσθέτετε καυτό νερό μέχρι τη μέση και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 230οC για 10 λεπτά ή μέχρι να κάνει το ρυζόγαλο μια σκούρα κρούστα από πάνω.
- Αφήνετε να κρυώσουν τα ρυζόγαλα πριν τα σερβίρετε. Μπορείτε να τα βάλετε και στο ψυγείο να κρυώσουν καλά πριν τα σερβίρετε.