Σαν βουτιά στα παιδικά μας καλοκαίρια. Ένα απίστευτα δροσερό κέρασμα που συνδυάζει την γκαζόζα μαζί με φρέσκα ζουμερά κεράσια και το αγαπημένο υποβρύχιο. Που στη συγκεκριμένη περίπτωση το υποχρεώνουμε να κάνει κατάδυση μέσα σε μπουρμπουλήθρες ανθρακικού και μια παγωμένη αίσθηση, αρωματισμένη με μαστίχα και λεμόνι. Αυτό θα πει δροσιά!
Υλικά
Για το σιρόπι:
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κομματάκια μαστίχα κοπανισμένη με λίγη από τη ζάχαρη
- 1 λεμόνι
- 2-3 φύλλα αρμπαρόριζας
Για τη σαλάτα:
- ½ κιλό κεράσια
Για το σερβίρισμα:
- Ανθρακούχο νερό ή σόδα
- Μαστίχα υποβρύχιο
- Μερικά φύλλα αρμπαρόριζας
Εκτέλεση:
- Πλένετε το λεμόνι και με ένα μαχαιράκι παίρνετε επιφανειακά τη φλούδα του. Ύστερα το στύβετε και παίρνετε το χυμό του.
- Ετοιμάζετε ένα σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη, τη μαστίχα, τη φλούδα του λεμονιού και τα φυλλαράκια της αρμπαρόριζας για 8 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση. Προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και δίνετε μια ακόμη βράση στο σιρόπι πριν το τραβήξετε από τη φωτιά.
- Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και στο μεταξύ πλένετε και με το ειδικό εργαλείο αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα κεράσια. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ και τα περιχύνετε με το σιρόπι περνώντας το από σουρωτήρι. Αφήνετε την κερασοσαλάτα σκεπασμένη στο ψυγείο.
- Όταν θέλετε να σερβίρετε, παίρνετε μια κουταλιά της σούπας κεράσια μαζί με 2-3 κουταλιές από το σιρόπι της κερασοσαλάτας και τα ρίχνετε σε μικρό ποτήρι. Συμπληρώνετε με ανθρακούχο νερό ή σόδα, βάζετε σε ένα κουταλάκι του γλυκού μαστίχα υποβρύχιο και τη βυθίζετε στο νερό που τώρα πια βρίσκεται σε αναβρασμό. Διακοσμείτε τα ποτήρια με φύλλα αρμπαρόριζας και σερβίρετε αμέσως!