Επειδή η σοκολάτα έχει πολλά πρόσωπα, σε αυτές τις ταρταλέτες μας αποκαλύπτει το λευκό της, που όπως κι όλα τα άλλα λατρεύει την τριφτή βουτυράτη ζύμη, τις φράουλες και το άρωμα του πορτοκαλιού.
Υλικά για 8-9 ταρταλέτες
- 250γρ. αλεύρι
- 125γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους
- 80γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 αβγό
- λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
- 250γρ. κουβερτούρα λευκή ψιλοκομμένη
- 220γρ. κρέμα γάλακτος
- Ξύσμα πορτοκαλιού
Για τη διακόσμηση
- 10 φράουλες
- γλυκό κουταλιού πορτοκάλι σε μπαστούνια
- λίγη ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε τα κυβάκια του βούτυρου, την άχνη και το αλάτι. Χτυπάμε με το φτερό στη χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν τα υλικά και να γίνουν μια ψιχουλιαστή ζύμη.
- Προσθέτουμε το αβγό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει εύπλαστη η ζύμη και να μαζευτεί στο φτερό. Σταματάμε το μίξερ τυλίγουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο 20 λεπτά.
- Βγάζουμε μετά τη ζύμη από το ψυγείο και την χωρίζουμε σε 8-9 μπαλίτσες των 70γρ. περίπου. Με τη βοήθεια των δύο αντιχείρων και των δύο διπλανών δαχτύλων την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο, καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά ατομικών φορμών για ταρταλέτες διαμ. 12εκ. Με την ανάποδη του μαχαιριού κόβουμε ση ζύμη περισσεύει. Τρυπάμε παντού με πιρούνι τη ζύμη και αφήνουμε τις ταρταλέτες στην κατάψυξη.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC κι ετοιμάζουμε τη γέμιση: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος με το ξύσμα πορτοκαλιού σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα μέσα σε ένα μπολ. Ρίχνουμε την καυτή κρέμα στη σοκολάτα σε 2 δόσεις και ανακατεύουμε με μαρίζ να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί η γκανάζ.
- Όταν πιάσει θερμοκρασία ο φούρνος βγάζουμε από την κατάψυξη τις ταρταλέτες και τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι άκρες της ζύμης τους.
- Βγάζουμε τις ταρταλέτες από το φούρνο, τις ξεφορμάρουμε σε σύρμα κι αφού κρυώσουν τις γεμίζουμε με την γκανάζ της λευκής σοκολάτας. Αφήνουμε στο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί μέσα τους η γκανάζ.
- Τις αφήνουμε στο ψυγείο και όταν θέλουμε να σερβίρουμε τις διακοσμούμε με φράουλες και μπαστουνάκια από γλυκό πορτοκάλι. Την τελευταία στιγμή πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.