Ατομικά μπαμπαδάκια αρωματισμένα με μαστίχα και μανταρίνι χιώτικο. Είναι φτιαγμένοι σε σχήμα καρδιάς για να είναι ξεκάθαρο το μήνυμα προς τον αποδέκτη. Τα συγκεκριμένα χρειάζονται μόνο ένα φούσκωμα μέσα στη φόρμα που όμως θέλει αρκετή ώρα μέχρι να ολοκληρωθεί. Το δίωρο δεν το γλιτώνουμε. Κατά τα άλλα η όλη προετοιμασία είναι εύκολη και στο τέλος θα κάνετε ευτυχισμένα τουλάχιστον 12 άτομα.
Για τους μπαμπάδες
- 200γρ. αλεύρι δυνατό για τσουρέκι
- 70γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας μαγιά ξηρή
- 50γρ. γάλα χλιαρό
- 4 αβγά
- 1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι
- 500γρ. νερό
- 300γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- φλούδες, από 1 μανταρίνι
- 60 γρ. μαύρο ρούμι
Για τη διακόσμηση
- 300γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
- 2σταγόνες μαστιχέλαιο
- φράουλες
Εκτέλεση
- Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα για 4-5 λεπτά να γίνει μια ζύμη σαν ψίχουλα.
- Προσθέτουμε το γάλα με τη μαγιά και χτυπάμε να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Σταματάμε το μίξερ παίρνουμε τη ζύμη που έχει κολλήσει στα τοιχώματα και τη ρίχνουμε στο κέντρο. Συνεχίζουμε να χτυπάμε προσθέτοντας σταδιακά τα αβγά και λίγο αλάτι Σταματάμε 3-4 λεπτά αφού ενσωματωθεί και το τελευταίο αβγό μέχρι να γίνει ωραία και ομοιογενής η ζύμη μας, ελαφρώς ρευστή.
- Λαδώνουμε τις υποδοχές από ένα ταψάκι για μάφινς με 12 θέσεις. Εγώ επέλεξα σε σχήμα καρδιάς. Τα τοποθετούμε πάνω σε ταψί και μοιράζουμε ομοιόμορφα το μίγμα, γεμίζοντας κάτω από τη μέση περίπου.
- Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσουν για 2 ώρες τουλάχιστον σε θερμοκρασία δωματίου.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα. Ψήνουμε για 10 λεπτά και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150οC. Ψήνουμε 15 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα οι μπαμπάδες.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και τις μανταρινόφλουδες μέσα σε ένα τηγάνι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ρούμι και τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Βάζουμε τους μπαμπάδες στο καυτό σιρόπι να τραβήξουν πρώτα από τη μια και ύστερα από την άλλη πλευρά, αλλά και από το πλάι.
- Τους βγάζουμε να κρυώσουν σε σχάρα και τους χαράζουμε στο πλάι λοξά. Τους γεμίζουμε με σαντιγί και διακοσμούμε με φράουλες.