Είναι τόσο πλούσιο σε γεύση αυτό το κέικ που είναι προτιμότερο να το φτιάξετε μόνο αν σκοπεύετε να το μοιραστείτε με μεγάλη παρέα. Φιλική συμβουλή, μην μείνετε μόνοι μαζί του για πολλή ώρα. Ο πειρασμός είναι μεγάλος, άνθρωποι είμαστε…
Υλικά για ένα ταψάκι διαμ. 23εκ.
- 3-5 μπανάνες καθαρισμένες και κομμένες κατά μήκος στη μέση
- 100γρ. αραβοσιτέλαιο
- 200γρ. καστανή ζάχαρη
- 3 αβγά
- 2 καψουλάκια βανιλίνης
- 1 τσιμπιά αλάτι
- 2 μπανάνες ώριμες (250γρ.)
- 125γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50γρ. νιφάδες βρώμης
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 200γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λαδώνετε το ταψάκι σας και τοποθετείτε μέσα τις κομμένες μπανάνες με την κοίλα πλευρά από πάνω και την κομμένη από κάτω. Ραντίζετε με λίγο από το λάδι και πασπαλίζετε με 25γρ. από τη ζάχαρη. Βάζετε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνετε για 5 λεπτά περίπου.
- Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη ζύμη του κέικ: Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα την υπόλοιπη ζάχαρη με τα αβγά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν. Ανακατεύετε μέσα το αραβοσιτέλαιο.
- Σε ξεχωριστό μπολ πολτοποιείτε τις μπανάνες με την πρέσα για τις πατάτες ή με ένα πιρούνι.
- Προσθέτετε τον πουρέ της μπανάνας στο μείγμα με τα αβγά και ανακατεύετε με το σύρμα. Σταματάτε να ανακατεύετε με το σύρμα και παίρνετε στο χέρι σας μια σπάτουλα. Προσθέτετε το αλεύρι, τις νιφάδες βρώμης, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τις βανίλιες και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν.
- Βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο προσεκτικά και αδειάζετε μέσα το μείγμα του κέικ. Τοποθετείτε τα κομμάτια της σοκολάτας όρθια σε διάφορα σημεία της ζύμης, όσο πιο ομοιόμορφα μπορείτε, έτσι ώστε να βυθιστούν αργά. Ψήνετε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ακόμη.
- Ξεφουρνίζετε κι αφού κρυώσει λίγο το κέικ, το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και το αφήνετε να κρυώσει πριν κόψετε κομμάτια και σερβίρετε.
Σημείωση:
Για να πάρει το κέικ σας ωραίο χρώμα στην επιφάνεια θα χρειαστεί να το πασπαλίσετε με μια κουταλιά ακόμη ζάχαρη και να την κάψετε με το φλόγιστρο να καραμελώσει.