Στο ρυζόγαλο έχω αδυναμία και λατρεύω φυσικά την κλασική εκδοχή του. Όμως μου αρέσει και να πειραματίζομαι, φτιάχνοντας επιδόρπια με διαφόρων ειδών ρυζόγαλα. Αυτή είναι η πιο πορτοκαλένια και light εκδοχή του.
Υλικά για 6 ποτηράκια ή μπολ
- 100γρ. ρύζι γλασέ
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 400γρ. νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 800γρ. γάλα κατσικίκιο ή αγελαδινό ελαφρύ
- 50γρ. κορν φλάουρ
- 2 κουτ. σούπας στέβια
Για το ζελέ πορτοκάλι
- 350γρ. χυμό πορτοκάλι
- 3 μικρά φύλλα ζελατίνης
- 1 κουτ. γλυκού στέβια (προαιρετικά)
Για το σερβίρισμα
- Φρούτα εποχής
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το νερό, το ρύζι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι και το σιγοβράζουμε μέχρι να πιει το νερό του και να μαλακώσει.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ και τη στέβια στο γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι. Συνεχίζουμε να βράζουμε ανακατεύοντας στο εξής με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει το ρυζόγαλο.
- Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε 6 χαμηλά ποτήρια ή μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Για το ζελέ: μουλιάζουμε σε κρύο νερό τη ζελατίνη. Στύβουμε τα πορτοκάλια. Και περνάμε το χυμό από σουρωτήρι. Βάζουμε το μισό χυμό να ζεσταθεί σε κατσαρόλι.
- Στύβουμε τις ζελατίνες και τις διαλύουμε πρώτα στο ζεστό χυμό και μετά τις ενώνουμε με τον υπόλοιπο χυμό. Δοκιμάζουμε κι αν θέλουμε πιο γλυκό το ζελέ, προσθέτουμε λίγη στέβια να το γλυκάνουμε.
- Αφήνουμε να κρυώσει το ζελέ και όταν σταθεροποιηθεί και το ρυζόγαλο στο ψυγείο, το μοιράζουμε από πάνω και το αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει καλά.