Ένα φαγάκι απλό και πεντανόστιμο που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα, τρώγεται με πιρούνι ή κουτάλι και με μεγάλη ευχαρίστηση από μικρούς και μεγάλους. Μπαίνει και ταπεράκι και για να το πάρεις αύριο στο γραφείο.
Υλικά για 5 άτομα
- 450γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος
- 1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 500γρ. τραχανά ξινό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο σε φετούλες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτες
- 150γρ. σπανάκι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- 5 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- Πικάντικο τυρί της επιλογής σας τριμμένο
Εκτέλεση
- Βάζουμε στη φωτιά μια πλατιά κατσαρόλα να ζεσταθεί και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά. Σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα ή αβδοδάρτη μέχρι να σπάσει ο κιμάς και να αλλάξει χρώμα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμη να μαλακώσουν και τα λαχανικά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε να μαραθεί το σπανάκι. Προσθέτουμε τον τραχανά και σταδιακά ζεστό νερό από βραστήρα, μέχρι να μαγειρευτεί και ο τραχανάς και μείνει το φαγητό ζουμερό. Στο τέλος δοκιμάζουμε, προσθέτουμε επιπλέον αλατοπίπερο αν χρειάζεται και ανακατεύουμε μέσα τον μαϊντανό.
- Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με τριμμένο τυρί κι επιπλέον μαϊντανό ψιλοκομμένο.