Είναι η αγαπημένη μου καλοκαιρινή μακαρονάδα. Και η αλήθεια είναι πως φέτος το καλοκαίρι ξεκίνησε πρόωρα γι’ αυτό κι εγώ την έφτιαξα νωρίς νωρίς.
Μόλις αρχίζουν να κυκλοφορούν στην αγορά ντομάτες της προκοπής αυτή η μακαρονάδα γίνεται η καλύτερή μου και τη φτιάχνω μέσα σε 10 λεπτά, με όποιο ζυμαρικό έχω εύκαιρο στο ντουλάπι. Αυτή τη φορά ήταν με κοφτό μακαρονάκι ολικής άλεσης.
Υλικά για 2-3 άτομα
- 250γρ. ζυμαρικά της επιλογής σας
- 1 ντομάτα κόκκινη και ζουμερή
- 10 ντοματίνια ψιλοκομμένα
- 70γρ. φέτα
- 4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Θυμάρι, βασιλικό, δυόσμο, ρίγανη ή όποιο άλλο φρέσκο μυρωδικό έχετε εύκαιρο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό αλ ντέντε.
- Στο μεταξύ πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις ντομάτες σε μεγάλα κομμάτια.
- Τα μισά ντοματίνια τα κόβουμε στη μέση και τα πολτοποιούμε στο multi μαζί με την υπόλοιπη ντομάτα, το ελαιόλαδο, τη μισή φέτα τo μυρωδικό της επιλογής μας και ανάλογο αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε στη λιωμένη σάλτσα τα ψιλοκομμένα ντοματίνια και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο ή κάτι άλλο.
- Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα.
- Σερβίρουμε σε πιάτα, προσθέτοντας σε κάθε πιάτο επιπλέον ψιλοκομμένα ντοματίνια, έξτρα φέτα και ολόκληρα φυλλαράκια από το μυρωδικό της επιλογής μας.