Αυτές τις μπάρες τις λέω ψυγείου γιατί δεν έχουν περάσει από φούρνο και γιατί στο ψυγείο τις διατηρώ. Έχουν βάση τη βρώμη και είναι δεμένες μεταξύ τους με ένα μίγμα από λιωμένη σοκολάτα, σπιτικό φιστικοβούτυρο, μέλι και πολτοποιημένες σταφίδες. Φτιάχνονται πανεύκολα και τρώγονται μετά μανίας. Δεν θα σας πω πόσο νόστιμες είναι, το καταλαβαίνετε από τα υλικά. Θα σας πω μόνο πως πρέπει να τις δοκιμάσετε οπωσδήποτε!
Υλικά για 8 μπάρες
- 200γρ. νιφάδες βρώμης
- 100γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 50γρ. φιστικοβούτυρο σπιτικό ή έτοιμο του εμπορίου
- 60γρ. μέλι
- 50γρ. αμύγδαλα ψημένα κι ελαφρώς κοπανισμένα
- 80γρ. σταφίδα κορινθιακή
Εκτέλεση
- Βάζετε την κουβερτούρα μέσα σε ένα μπολ και τη λιώνετε στα μικροκύματα. Ανακατεύετε μέσα το μέλι και το φιστικοβούτυρο.
- Σε μεγαλύτερο μπολ ρίχνετε τη βρώμη.
- Ψήνετε ελαφρά τα αμύγδαλα και τα χοντροκόβετε στο μούλτι.
- Τα ρίχνετε στο μπολ με τη βρώμη, προσθέτετε τις μισές σταφίδες και ανακατεύετε.
- Ρίχνετε στο μούλτι τις υπόλοιπες μισές σταφίδες και τις πολτοποιείτε προσθέτοντας λίγο νερό.
- Ρίχνετε στο μπολ με τη βρώμη τις πολτοποιημένες σταφίδες και το λιωμένο μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύετε στην αρχή με κουτάλι και μετά ζυμώνετε με το χέρι, βρέχοντάς το ελαφρά.
- Απλώνετε το μείγμα πάνω σε χαρτί ψησίματος και το πιέζετε από πάνω και από τα πλάγια σχηματίζοντας ένα μακρόστενο κομμάτι διαστ. 16Χ10εκ. περίπου. Το αφήνετε στο ψυγείο να σφίξει καλά.
- Κόβετε σε μπάρες με κοφτερό μαχαίρι και τις τυλίγετε σε λαδόκολλα. Τις διατηρείτε στο ψυγείο κλεισμένες μέσα σε μπολ.