Μπορείτε να τα σερβίρετε σαν σνακ αλλά θα τους καταστρέψετε όλους, γιατί όποιος αρχίζει μαζί τους δύσκολα σταματά. Κρατήστε τα λοιπόν στην άκρη για να διακοσμήσετε τα γλυκά και τις τούρτες σας ή βάλτε τα σε σακουλάκι και κλείστε τα μέσα σε μεταλλικό κουτί για να τα χαρίσετε σαν δωράκι Χριστουγέννων. Οι φίλοι σας θα ξετρελαθούν!
Υλικά
- 150γρ. καρύδια πεταλούδα
- 150γρ. ζάχαρη
- 40ml νερό
- Λίγη κανέλα σκόνη
Εκτέλεση
- Στρώνετε στον πάγκο σας ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε τη ζάχαρη, τη βρέχετε με το νερό και το βάζετε στη φωτιά. Ανακατεύετε πολύ ελαφρά να βραχεί όλη η ζάχαρη κι αφήνετε να πάρουν μια βράση.
- Στο ένα λεπτό ρίχνετε στο τηγάνι τα καρύδια και ξεκινάτε να ανακατεύετε διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα έως ότου όλη η ζάχαρη μαζευτεί γύρω από τα καρύδια και ζαχαρώσουν τα καρύδια.
- Όταν αρχίσει να υγροποιείται η ζάχαρη τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά, πασπαλίζετε με λίγη κανέλα και ανακατεύετε τελευταία φορά.
- Απλώνετε τα ζαχαρωμένα καρύδια πάνω στο χαρτί και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πριν τα αποθηκεύσετε σε μπολ.