Φωλιές τραγανής και μαστιχωτής μαρέγκας που μέσα της φωλιάζει αφράτη μους σοκολάτας. Μερικά αθώα φρούτα κι έχετε το …τέλειο έγκλημα.
Υλικά για 8 άτομα
Για την μαρέγκα
- 3 ασπράδια από μεγάλα αβγά (120γρ. περίπου)
- 120γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 120γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 βανίλιες ή 1/4 κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
Για τη μους σοκολάτας
- 200γρ. κουβερτούρα σπασμένη
- 350ml κρέμα γάλακτος
- 2 κουτ. σούπας λικέρ μαστίχα
Για τη διακόσμηση
- Φρούτα διάφορα της επιλογής σας
- Λίγη ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Βάζετε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη και τις βανίλιες ή την κοπανισμένη μαστίχα στο μίξερ να χτυπηθούν σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 8 λεπτά περίπου, μέχρι να σφίξει αρκετά η μαρέγκα, να γυαλίσει και να μπορεί να κάνει κορυφούλες όταν την ανασηκώνετε με σπάτουλα.
- Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και βάζετε τη ζάχαρη άχνη σε σουρωτήρι. Το ρίχνετε αργά σαν βροχή με το ένα χέρι και με το άλλο ανακατεύετε με σπάτουλα, μέχρι να ενσωματωθεί.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 140 βαθμούς C και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα επίπεδο ταψί. Με μια σπάτουλα παίρνετε μαρέγκα και δημιουργείτε 8 δίσκους με ανασηκωμένη την περιφέρεια σαν φωλιές, φροντίζοντας να αφήσετε μικρή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν λίγο και θα φουσκώσουν όταν ψηθούν.
- Τις ψήνετε στο φούρνο για 35 λεπτά περίπου, μέχρι να σκληρύνουν και να πάρουν ένα απαλό μπεζ χρώμα. Σβήνετε το φούρνο και τις αφήνετε μέσα με την πόρτα μισάνοιχτη μέχρι να κρυώσουν.
- Στο μεταξύ βάζετε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και τα 150ml από την γάλακτος σε μπρίκι να πάρει βράση. Περιχύνετε με την καυτή κρέμα τη σοκολάτα στο μπολ και μετά από λίγο ανακατεύετε για να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά. Ανακατεύετε μέσα και το λικέρ.
- Χτυπάτε και τα υπόλοιπα 200ml της κρέμας γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και ενώνετε τα δύο μείγμα. Αφήνετε τη μους στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει.
- Όταν θέλετε να σερβίρετε γεμίζετε με μους σοκολάτας όσες φωλιές μαρέγκας χρειάζεστε, διακοσμείτε με φρέσκα φρούτα και σερβίρετε.