Είναι πολύ βολικές αυτές οι μπουγάτσες. Θα φτιάξετε τα φύλλα και την κρέμα τους χωριστά, αλλά θα τα σερβίρετε μαζί, τη στιγμή που θα τα χρειάζεστε. Είναι μια πολύ εύκολη λύση για επιδόρπιο ή για κέρασμα.
Υλικά για 12 άτομα
- 24 δίσκους σφολιάτας έτοιμους
- 1 αβγό χτυπημένο με λίγο νερό
- λίγη ζάχαρη
Για την κρέμα
- 500ml γάλα κατσικίσιο
- 60γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 2 αβγά
- 50γρ. ζάχαρη
- 1 καψουλάκι βανιλίνη
- 1 πρέζα αλάτι
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
για το σερβίρισμα
- ζάχαρη άχνη και κανέλα
Εκτέλεση
- Βάζετε το γάλα σε κατσαρολάκι και το τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά μαζί με το ξύσμα του λεμονιού.
- Ξεχωριστά σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλιες, προσθέτετε το σιμιγδάλι και συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας όσο νερό χρειαστεί να γίνει ρευστό το μείγμα. Παίρνετε μια κουτάλα ζεστό γάλα από την κατσαρόλα και το ανακατεύετε κι αυτό στο μείγμα των αβγών πριν το ρίξετε όλο μαζί στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει. Την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Στρώνετε μια λαμαρίνα με χαρτί ψησίματος, αραδιάζετε στη σειρά τους δίσκους της σφολιάτας, τους τρυπάτε με πιρούνι εδώ κι εκεί, τους αλείφετε με το μείγμα του αβγού και τους πασπαλίζετε με ζάχαρη. Τους ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τους ξεφουρνίζετε κι αφήνετε να κρυώσουν.
- Σερβίρετε από ένα δίσκο σε κάθε πιατάκι, προσθέτετε μια δυο κουταλιές κρέμα μπουγάτσας, σκεπάζετε με δεύτερο δίσκο, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρετε αμέσως.
Σημείωση:
Η κρέμα διατηρείται στο ψυγείο σε μπολ για αρκετές μέρες, το ίδιο και τα φύλλα σε μπολ μεταλλικό με καπάκι.