Αυτό το γλυκό είναι η άνοιξη η ίδια γι’ αυτό μην λυπηθείτε τα υλικά. Επιλέξτε τις πιο φρέσκες φράουλες, εξαιρετικό βούτυρο και καλό τυρί κρέμα. Έχουμε και λέμε: Μπισκοτένια βάση, ελαφρώς τραγανή γιατί πέρασε από φούρνο κι άκρως βουτυρένια. Από πάνω αφράτη κρέμα τυριού με αρώματα φράουλας και μαστίχας. Στο τελείωμα σάλτσα από φρέσκες φράουλες. Το καλύτερο επιδόρπιο!
Υλικά για μια φόρμα Δ:23εκ.
Για τη βάση:
- 100γρ. βούτυρο LURPAK λιωμένο
- 250γρ. μπισκότα digestive
Για την επικάλυψη
- 500γρ. φράουλες πλυμένες και καθαρισμένες
- 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας λικέρ μαστίχας
- 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
Για την κρέμα:
- 600γρ. τυρί κρέμα ARLA
- 200ml κρέμα γάλακτος ARLA
- 4 ζελατίνες μικρές ή 5γρ. σκόνη (μισό φακελάκι)
- 60γρ. ζάχαρη
- 2-3 κουτ. σούπας νερό
- 2-3 δάκρυα μαστίχας κοπανισμένα με λίγη ζάχαρη ή 4 σταγόνες μαστιχέλαιο
- 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Παίρνετε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από τον πάτο μιας ανοιγόμενης αντικολλητικής φόρμας για κέικ διαμέτρου 23εκ. και το στερεώνετε στον πάτο της φόρμας μαγκώνοντάς το και κλείνοντας με τη σούστα.
- Χτυπάτε τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα να γίνει το μίγμα σαν βρεγμένη άμμος. Με αυτό καλύπτετε τον πάτο της φόρμας πιέζοντας με την ανάποδη ενός κουταλιού να γίνει συμπαγές. Το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει.
- Στο μεταξύ κόβετε τις φράουλες στη μέση ή στα τέσσερα αν είναι μεγάλες και τις βάζετε σε ένα τηγάνι μαζί με τη ζάχαρη. Μόλις βγάλουν τα ζουμιά τους και πάρουν βράση ρίχνετε το λικέρ μαστίχας και μετράτε 3 λεπτά. Ρίχνετε τότε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε ελάχιστο νερό, ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μια τελευταία βράση και να πήξει. Τη μεταφέρετε σε μπολ κι αφήνετε να κρυώσει.
- Μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό. Ζεσταίνετε καλά λίγη κρέμα γάλακτος και λίγο πριν πάρει βράση στύβετε τις ζελατίνες και τις ανακατεύετε στην καυτή κρέμα να λιώσουν.
- Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος να αφρατέψουν. Προσθέτετε το λικέρ και τη σκόνη της μαστίχας, τη ζάχαρη, το μείγμα της ζελατίνας και 4-5 κουταλιές μίγμα φράουλας. Εξακολουθείτε να χτυπάτε μέχρι να γίνουν αφράτο ομοιογενές μίγμα. Το αδειάζετε πάνω από τη μπισκοτένια βάση και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον να σταθεροποιηθεί.
- Όταν θέλετε να σερβίρετε, ξεφορμάρετε το cheesecake σε πιατέλα, διακοσμείτε με τις υπόλοιπες φράουλες και σερβίρετε κόβοντας σε κομμάτια.