Νόστιμα κεκάκια με ξυσμένο μήλο στη ζύμη και καρύδια. Ιδιαίτερα αφράτα κι αρωματικά και προπάντων εύκολα. Απολαύστε τα από το πρωί παρέα με τον πρώτο καφέ της ημέρας ή όταν τραβάει η όρεξή σας κάτι γλυκό.
Υλικά για 12 άτομα:
- 4 αβγά
- 300γρ. ζάχαρη καστανή
- 200γρ. γιαούρτι
- 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 καψουλάκι βανιλίνη
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1 μήλο ξυσμένο
- 100γρ. ελαιόλαδο
- 100γρ. καρύδια
- άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
- βούτυρο και αλεύρι για το σεμιζάρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 1750°C στον αέρα. Κρατάτε στην άκρη μερικά ολόκληρα καρύδια και τρίβετε τα υπόλοιπα στο μπλέντερ ή τα κοπανίζετε στο γουδί.
- Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για ένα 5λεπτο τουλάχιστον να αφρατέψουν καλά. Στο μεταξύ προετοιμάζετε 12 φορμίτσες για κέικ βουτυρώνοντάς τες με πινέλο και πασπαλίζοντας με αλεύρι. Τινάζετε την περίσσεια αλευριού.
- Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε στο μίγμα το γιαούρτι. Αφού ενσωματωθεί ρίχνετε το ελαιόλαδο και σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, την κανέλα και το αλάτι. Όταν ομογενοποιηθεί το μίγμα ρίχνετε το ξυσμένο μήλο και τέλος τα κοπανισμένα καρύδια.
- Μοιράζετε το μίγμα ομοιόμορφα στα φορμάκια που έχετε ετοιμάσει και τα ακουμπάτε πάνω σε σχάρα. Βάζετε τη σχάρα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για μισή ώρα περίπου.
- Ξεφουρνίζετε τα κεκάκια και μετά από λίγο τα αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Αφήνετε να κρυώσουν και τα σερβίρετε γαρνίροντας με τα καρύδια που κρατήσατε και λίγη άχνη ζάχαρη αν θέλετε.