Πολύ πολύ νόστιμα, τραγανά και αρωματικά με τη χαρακτηριστική γεύση των φιστικιών. Είναι υπέροχα με τον καφέ και το τσάι!
Υλικά για 45-50 κομμάτια
- 3 αβγά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο
- ½ φλιτζάνι φιστικοβούτυρο
- 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 καψουλάκια βανιλίνη
- 3/4 φλιτζανιού φιστίκι αράπικο (peanuts) ψημένο, ξεφλουδισμένο κι ελαφρά αλατισμένο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε δύο ταψιά με χαρτί ψησίματος. Χτυπάτε με σύρμα μέσα σε ένα μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το λάδι και το φιστικοβούτυρο συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφήνετε το σύρμα.
- Ανακατεύετε σε ξεχωριστό μπολ το αλεύρι με τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και τα φιστίκια. Τα ρίχνετε στο μείγμα των αβγών, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να πάρετε μια ζύμη μαλακή που θα πλάθεται χωρίς να διαλύεται.
- Παίρνετε και πλάθετε από το μείγμα μπαλάκια τα οποία τα πατάτε λίγο να πλατύνουν και τα αραδιάζετε στα δυο ταψιά, αφήνοντας αρκετό περιθώριο μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν και θα απλώσουν αρκετά στο ψήσιμο.
- Ψήνετε τα cookies στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Μην περιμένετε να ροδοκοκκινίσουν. Τα ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί.
- Τα διατηρείτε σε μεταλλικό ή πορσελάνινο σκεύος.