Όταν η ανάγκη για κάτι γλυκό γίνεται επιτακτική από τη μια αλλά από την άλλη πρέπει να αποφύγεις τη ζάχαρη, τα ζωικά λίπη και το άμυλο, δεν έχεις και πολλές εναλλακτικές.
Υλικά για 4 άτομα
- 400γρ. γάλα καρύδας
- 3 κουτ. σούπας σιρόπι αγαύης
- 100ml νερό κρύο
- 1 φακελάκι ζελατίνα σε σκόνη
- 1 λεμόνι ξύσμα και χυμός
για το σερβίρισμα
- νυφάδες καρύδας
- λίγο σιρόπι αγαύης
Εκτέλεση
- Βάζετε το κρύο νερό σε ένα μπρικάκι και ρίχνετε μέσα τη ζελατίνη. Ανακατεύετε κι αφού φουσκώσει μετά από λίγο βάζετε το μπρίκι στη φωτιά να ζεσταθεί το νερό κι ανακατεύετε να διαλυθεί μέσα η ζελατίνη.
- Ανακατεύετε σε ένα δοχείο το γάλα καρύδας, με το ξύσμα, το χυμό του λεμονιού και το σιρόπι αγαύης. Προσθέτετε τη διαλυμένη ζελατίνα ρίχνοντάς τη από σουρωτήρι και ανακατεύετε καλά.
- Μοιράζετε το μείγμα σε 4 ατομικά μπολ και αφήνετε το ζελέ στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να πήξει.
- Σερβίρετε προσθέτοντας λίγο σιρόπι αγαύης από πάνω και διακοσμώντας με νυφάδες καρύδας.