Από τα πιο νόστιμα παγωτά. Αληθινά φιστίκια Αιγίνης που λιώνουν μαζί με κρέμα για να χαρίσουν στο παγωτό σου αληθινή γεύση από φιστίκια κι αληθινό χρώμα. Όχι εκείνο το ψευτοπράσινο από τεχνητά χρώματα με την feaux γεύση. Το σερβίρισα με φλωρεντίνες από φιστίκια και μαρεγκάκια. Θεσπέσιa κι αυθεντική γεύση!
Υλικά
- 150γρ. ψίχα από φιστίκια Αιγίνης
- 500ml γάλα
- 200 γρ. ζάχαρη
- 500ml κρέμα γάλακτος
- 4 κρόκοι αυγών
- 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 2-3 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλο
Εκτέλεση
- Βάζετε τα φιστίκια στο μπλέντερ με λίγη από τη ζάχαρη και τα χτυπάτε να γίνουν σαν πούδρα.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα με το μείγμα των φιστικιών και το άρωμα πικραμύγδαλου και το βάζετε στη φωτιά να ζεσταίνεται.
- Σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους αβγών με την υπόλοιπη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και λίγη από την κρέμα γάλακτος.
- Ρίχνετε το μείγμα των αβγών στο μείγμα του γάλακτος μαζί με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα. Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά μεταφέρετε την κρέμα σε μπολ κι αφού κρυώσει τη βάζετε στο ψυχείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
- Βάζετε το μείγμα στην παγωτομηχανή και το παγώνετε. Το μεταφέρετε σε μεταλλικό μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει καλύτερα και να διατηρηθεί.