Μια ανάλαφρη πανακότα με βάση γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και πεπόνι, χωρίς ζάχαρη, χωρίς περιττές θερμίδες. Για την ώρα που χρειάζεσαι κάτι γλυκό και δροσερό, χωρίς της ενοχές των λιπαρών και της ζάχαρης.
Υλικά για 4 άτομα:
- 250γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% ή πλήρες αν το προτιμάτε
- 250γρ. σάρκα από πεπόνι καθαρισμένο
- 4 φυλλαράκια δυόσμου φρέσκα
- 125ml νερό
- 1/2 κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό
- 2 κουτ. γλυκού στέβια
- 1 φακελάκι ζελατίνα σε σκόνη ή 6 ζελατίνες μικρές (10γρ.)
Για το σερβίρισμα:
- πεπόνι ψιλοκομμένο
- κορφούλες δυόσμου
Εκτέλεση
- Ετοιμάζετε ένα αφέψημα με το καυτό νερό και τον ξερό δυόσμο, το στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσει. Μουλιάζετε μέσα στο κρύο αφέψημα τη ζελατίνα για 5-6 λεπτά να φουσκώσει. Ανακατεύετε να διαλυθεί και μεταφέρετε όλο το περιεχόμενο σε μπρίκι. Το βάζετε στη φωτιά να κάψει και ανακατεύετε με κουτάλι να διαλυθεί εντελώς μέσα η ζελατίνα.
- Ζυγίζετε το πεπόνι και το γιαούρτι και τα βάζετε στο μπλέντερ μαζί με τη στέβια και το δυόσμο. Προσθέτετε τη διαλυμένη ζελατίνη περνώντας τη από σουρωτήρι και πολτοποιείτε όλα τα υλικά μαζί.
- Μοιράζετε το μείγμα της πανακότας σε 4 μικρά διάφανα ή πορσελάνινα δοχεία ή σε ατομικά φορμάκια και τα αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί η πανακότα.
- Όταν θέλετε να σερβίρετε ξεφορμάρετε τις πανακότες σε πιάτα, βουτώντας τις φόρμες για λίγο σε ζεστό νερό. Εναλλακτικά σερβίρετε τις πανακότες κατ’ ευθείαν με τα δοχεία.
- Ψιλοκόβετε λίγο πεπόνι σε κυβάκια και διακοσμείτε τις πανακότες πριν σερβίρετε διακοσμώντας με φυλλαράκια ή κορφούλες δυόσμου.