Εκτός από τους κλασικούς λουκουμάδες με τη μαγιά, δοκιμάστε κι αυτή τη συνταγή που δεν χρειάζεται να περιμένετε τη ζύμη να φουσκώσει και τηγανίζεται αμέσως. Επιπλέον, η συγκεκριμένη ζύμη είναι πολύ πιο νόστιμη γιατί περιέχει γάλα, αβγά και γιαούρτι. Όσο για την έκπληξη της μπανάνας στο εσωτερικό του λουκουμά θα εκτιμηθεί δεόντως, να είστε σίγουροι!
Υλικά για 4-6 άτομα
- 3 μπανάνες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες του ενός δαχτύλου
- 1-2 λεμόνια χυμό και ξύσμα
- 3 αβγά
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 βανίλια
- μέλι θυμαρίσιο ή ανθόμελο
- καρύδια ή αμύγδαλα κοπανισμένα
- βανίλια παγωτό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τα αβγά με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα των λεμονιών, το γάλα και το γιαούρτι μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Προσθέτετε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα και αφήνετε το χυλό στο ψυγείο μέχρι να τον χρειαστείτε.
- Καθαρίζετε και κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες με πάχος όσο ένα δάχτυλο. Τις περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
- Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι βαθύ (η στάθμη να είναι τουλάχιστον 2 δάχτυλα) και όταν κάψει καλά, βουτάτε μία μία τις ροδέλες της μπανάνας στο μείγμα των λουκουμάδων και τις ρίχνετε προσεκτικά στο τηγάνι. Προσοχή δεν πρέπει να βάλετε πάρα πολλούς λουκουμάδες μαζί για να μπορείτε να τους γυρίσετε με ευκολία στο τηγάνι.
- Όταν ροδίσουν οι λουκουμάδες από τη μια, τους γυρίζετε με τρυπητή κουτάλα να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Τους βγάζετε τότε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από τα περιττά λάδια και τους σερβίρετε με μέλι και τριμμένο καρύδι ή αμύγδαλο. Συνοδεύετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια.