Ένα δροσερό, φρουτένιο επιδόρπιο «φωτιά στα κόκκινα» που θα σβήσει ανάλαφρα και μεθυστικά τη λαχτάρα για γλυκό κλείνοντας ιδανικά ένα πλούσιο γεύμα.
Υλικά για 6 -7 άτομα:
- 350γρ. φράουλες ζυγισμένες αφού τις καθαρίσετε
- ½ φλιτζάνι νερό για το μούλιασμα της ζελατίνης
- 20γρ. ζελατίνες (2 φακελάκια ή 12 μικρά φύλλα)
- 150γρ. ζάχαρη
- 250ml κόκκινο κρασί Cabernet Sauvignon
- 150ml νερό
- 150ml χυμό πορτοκάλι
Για το σερβίρισμα
- 6-7 φράουλες ολόκληρες
- 100ml κρέμα γάλακτος ή φυτική κρέμα (αν νηστεύετε) χτυπημένη σε σαντιγί
Εκτέλεση
- Μουλιάζετε τις ζελατίνες στο μισό φλιτζάνι νερό για 5 λεπτά και στο μεταξύ ετοιμάζετε τις φράουλες. Τις πλένετε καλά τις κόβετε στη μέση και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ σταδιακά σε δύο δόσεις μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτοντας τη μια φορά το υπόλοιπο νερό και την άλλη το χυμό του πορτοκαλιού.
- Ζεσταίνετε το κόκκινο κρασί μέχρι να βγάλει ατμό αλλά όχι να πάρει βράση, στύβετε τις ζελατίνες (αν χρησιμοποιήσετε φύλλα) και τις ρίχνετε στο ζεστό κρασί να διαλυθούν ανακατεύοντας καλά.
- Περνάτε το μείγμα από σουρωτήρι και το ανακατεύετε με τον πολτό της φράουλας. Δοκιμάζετε τη γεύση και αν θέλετε το ζελέ σας πιο γλυκό μπορείτε να την προσθέσετε τώρα και να ανακατέψετε καλά για να διαλυθεί.
- Μοιράζετε το μείγμα σε μπολ σερβιρίσματος και αφήνετε τα ζελέ στο ψυγείο να πήξουν.
- Όταν θέλετε να σερβίρετε διακοσμείτε τα ζελέ με γιαούρτι ή σαντιγί και ολόκληρες φράουλες.