Τις τελευταίες εβδομάδες είδαμε διάφορες εύκολες και ενδιαφέρουσες συνταγές με Μακεδονικό Ταχίνι, αλλά οι νόστιμες ιδέες που έχουν στο κέντρο τους αυτό το θαυμάσιο υλικό είναι πραγματικά ανεξάντλητες. Σας ζήτησα να μου στείλετε μερικές, και το ίδιο έκαναν και η Ελένη, και η Άσπα. Εδώ θα σας γράψω κάποιες από τις πιο εύστοχες:
“Ανακατεύω μια κουταλιά ταχίνι με μια κουταλιά μερέντα ή σος σοκολάτας και το αλείφω πάνω σε μια καυτή φέτα φρυγανισμένο ψωμί”.
“Προσθέτω μια κουταλιά ταχίνι σε ένα απλό λαδολέμονο ή μια βινεγκρέτ, πασπαλίζω με σουσάμι και το προσθέτω σε μια απλή πράσινη σαλάτα ή μια σαλάτα με κοτόπουλο”.
“Βράζω απλά με νερό ό,τι λαχανικά ψιλοκομμένα μου βρίσκονται στο ψυγείο και στο τέλος τους προσθέτω ένα μείγμα από χυμό λεμονιού, ξύσμα λεμονιού και 3 κουταλιές της σούπας ταχίνι διαλυμένο σε μερικές κουταλιές νερό. Το πιο υγιεινό και πεντανόστιμο αβγόκομμα σε μια υπέροχη σούπα”.
“Φτιάχνω απίθανα μπισκότα με δημητριακά, ταχίνι, μέλι, κακάο, φουντούκια και σταφίδες”.
“Φτιάχνω μελιτζανοσαλάτα με μελιτζάνες που ψήνω στα κάρβουνα μέχρι να καεί η φλούδα τους και μετά ψιλοκόβω την ψίχα τους και την ανακατεύω με ταχίνι, ελάχιστο σκόρδο και μαϊντανό. Τη σερβίρω με καβουρντισμένο κουκουνάρι και τη συνοδεύω με αραβικές πιτούλες”.
“Φτιάχνω αυτά τα απίθανα ταχινόψωμα από το sweetly και γίνονται ανάρπαστα”.
“Το αλείφω σκέτο πάνω σε ψωμί για σάντουιτς με ψητά κολοκυθάκια, μελιτζάνες, μαρούλι και ντομάτα. Υπέροχο”.
“Είναι ιδανικό ντιπ για ωμά λαχανικά. Παίρνω το ταχίνι και προσθέτω χυμό λεμονιού και αλάτι. Μπορείς να δώσεις μια έξτρα γεύση επιπλέον με μερικές σταγόνες ταμπάσκο”.
“Εμάς το ταχίνι μάς αρέσει αλειμμένο σε φρυγανισμένο ψωμί, ειδικά στη γεύση πορτοκάλι. Τα παιδιά το λατρεύουν!”
“Εμείς προσθέτουμε ταχίνι στις σούπες μας. Τους δίνει πλούσια γεύση και υφή”.
Εσείς; Πώς τρώτε το Μακεδονικό Ταχίνι;