Το απόλυτο light γλυκάκι του καλοκαιριού. Βάση από φρυγανιά βρεγμένη σε χυμό ανανά που έχει απλωμένη πάνω της μια απαλή κρέμα φτιαγμένη με γάλα χτυπημένο με λίγη ζάχαρη και πολτό ανανά που πήζει στο ψυγείο με τη βοήθεια ζελατίνης. Χάριν διακόσμησης και δροσιάς φέτες ανανά και κεράσια στο τελείωμα.
Υλικά για ένα ταψάκι Διαμ: 23Χ35εκ.
- 2 μικρές κονσέρβες ανανά σε φέτες μέσα σε φυσικό χυμό (750γρ. στραγγισμένο φρούτο)
- 12-15 φρυγανιές περίπου
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 12γρ. ζελατίνη (7 μικρά φύλλα)
- Μερικά κεράσια για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
- Φροντίστε να αφήσετε το γάλα στην κατάψυξη για 2 ώρες να παγώσει καλά.
- Μουλιάζετε τις ζελατίνες σε λίγο νερό. Στραγγίζετε τον ανανά και με το χυμό της πρώτης κονσέρβας βρέχετε ελαφρώς τις φρυγανιές βουτώντας τες μέσα βιαστικά και στρώνοντάς τες στη συνέχεια σε ένα ταψάκι.
- Πολτοποιείτε τις φέτες του ανανά (της πρώτης κονσέρβας) στο μπλέντερ μαζί με τον υπόλοιπο χυμό. Στύβετε τις ζελατίνες και τις βάζετε σε μπρικάκι μαζί με λίγο νερό. Ανακατεύετε πάνω σε ήπια φωτιά μέχρι να λιώσουν, τις ρίχνετε στον πολτό του ανανά και χτυπάτε λίγο ακόμη να ομογενοποιηθούν στο μείγμα.
- Ανοίγετε την κονσέρβα του γάλατος με ανοιχτήρι και αδειάζετε το περιεχόμενο στο μίξερ. Χτυπάτε στη μέτρια ταχύτητα μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει και να τριπλασιαστεί σε όγκο. Προσθέτετε τον πολτό του ανανά και χτυπάτε για λίγο ακόμη.
- Αδειάζετε το μείγμα πάνω από τις βρεγμένες φρυγανιές και το αφήνετε στο ψυγείο για 6 ώρες να σταθεροποιηθεί. Τότε ανοίγετε και τη δεύτερη κονσέρβα, στραγγίζετε τις ροδέλες του ανανά και διακοσμείτε με αυτές την επιφάνεια του γλυκού.
- Πριν κόψετε το γλυκό σε φέτες για να το σερβίρετε, διακοσμείτε τα κενά με κεράσια πλυμένα και ξεκουκουτσωμένα.