Φθινοπωρινή ή χειμωνιάτικη γίνεται. Ανοιξιάτικη επίσης. Πιο καλοκαιρινή όμως δεν γίνεται! Πεπόνι και καρπούζι κομμένο σε μπαλίτσες και σερβιρισμένο μαζί με μπάλες από σορμπέ ροδάκινου και κερασιού, μέσα σε κούπες από πεπόνι. Πιο δροσερή φρουτοσαλάτα δεν έχετε δοκιμάσει…
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι περίπου σορμπέ ροδάκινο
- 1 φλιτζάνι περίπου σορμπέ κεράσι
- 300γρ. περίπου γραμμάρια ψίχα καρπουζιού χωρίς τα κουκούτσια
- 1 μικρό πεπόνι
Εκτέλεση
- Κόβετε το πεπόνι στη μέση και το χωρίζετε σε δύο ημισφαίρια. Καθαρίζετε το πεπόνι από τα σποράκια του και τα πετάτε.
- Στη συνέχεια με το ειδικό εργαλείο που κόβει τις πατάτες σε μικρές μπαλίτσες (παριζιέν) κόβετε μπάλες από την ψίχα του πεπονιού και τις αφήνετε σε στραγγιστήρι. Έτσι αδειάζετε το πεπόνι από την ψίχα του αφήνοντας μόνο τη φλούδα του. Ύστερα γυρίζετε ανάποδα τα δύο ημισφαίρια πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν καλά.
- Με το ίδιο εργαλείο κόβετε και μπάλες από καρπούζι που αφήνετε επίσης στην άκρη. Όταν θέλετε να σερβίρετε, τοποθετείτε μέσα στις κούπες του πεπονιού ανάμεικτες μπάλες από πεπόνι και καρπούζι.
- Τελευταία στιγμή προσθέτετε στη φρουτοσαλάτα μπαλίτσες από σορμπέ ροδάκινο και κεράσι και σερβίρετε αμέσως. Αν έχετε φρέσκο δυόσμο στη γλάστρα κόψτε μερικές κορφούλες και διακοσμείστε τις φρουτοσαλάτες σας.