Είναι τόσο αφράτο, ανάλαφρο και αρωματικό… Θα φέρει τα πάνω κάτω αυτό το κέικ. Τα κεράσια που θα στρώσετε στη βάση του δηλαδή, όταν ολοκληρώσετε το ψήσιμο και το αναποδογυρίσετε στην πιατέλα για να κρυώσει, θα έρθουν από πάνω. Χάρμα οφθαλμών!
Υλικά για μια φόρμα Διαμ.:
- 600γρ. κεράσια
- 50γρ. βούτυρο
- 75γρ. ζάχαρη καστανή
Για το κέικ:
- 4 αβγά
- 200γρ. ζάχαρη καστανή
- 1 κουτ. σούπας ξυσμένο τζίντζερ
- 1 καψουλάκι βανιλίνη
- 125γρ. αραβοσιτέλαιο
- 250γρ. αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει μόνο του
- ½ κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
Εκτέλεση
- Πλένετε, και αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα κεράσια με το ειδικό εργαλείο. Τοποθετείτε το βούτυρο στο ταψάκι και το βάζετε στο φούρνο που τον έχετε προθερμάνει στους 200οC.
- Μόλις κάνει φουσκάλες το βούτυρο βγάζετε το ταψάκι και τοποθετείτε μέσα τα κεράσια να σκεπάσουν όλο τον πάτο του ταψιού. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και βάζετε το ταψάκι στο φούρνο για 10 λεπτά.
- Στο μεταξύ χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, το τζίντζερ και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσει και να πήξει το μείγμα. Προσθέτετε τότε το λάδι και χτυπάτε για λίγο ακόμα.
- Ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι και τη σόδα, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί στη ζύμη.
- Βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο και αδειάζετε από πάνω τη ζύμη του κέικ. Ξαναβάζετε το ταψάκι στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 30-35 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κέικ και να ψηθεί.
- Ξεφουρνίζετε το κέικ και μετά από λίγο το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Αφήνετε να κρυώσει πριν σερβίρετε κόβοντας σε κομμάτια.
1 comment
ωωω!!!θα το κανω!!