Είχα μπόλικα καρύδια κι είπα να δοκιμάσω να φτιάξω εργολάβους και με καρύδια. Ε, και έγιναν τέλειοι! Θα τους ξαναφτιάξω σίγουρα!
Υλικά για 35-40 κομμάτια περίπου
- 250γρ. καρυδόψιχα
- 3 ασπράδια αβγών
- 150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Βάζετε στο μίξερ τα αβγά να χτυπηθούν με την κρυσταλλική ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος δύο ρηχά ταψιά.
- Χτυπάτε τα καρύδια με τη ζάχαρη άχνη στο μούλτι να γίνουν πούδρα.
- Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και παίρνετε στο χέρι σας μια σπάτουλα σιλικόνης. Ενσωματώνετε την πούδρα των καρυδιών στη μαρέγκα με απαλές κινήσεις για να μην σπάσει η μαρέγκα.
- Με ένα κουτάλι ρίχνετε κουταλιές πάνω στο χαρτί ψησίματος αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν και θα φουσκώσουν. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο και τα δυο ταψιά μαζί σε δύο διαφορετικές σχάρες για 15 λεπτά.
- Αφήνετε να κρυώσουν εντελώς οι καρυδοεργολάβοι σας πριν τους ξεκολλήσετε από τα χαρτιά και τους μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος γιατί διαφορετικά θα διαλυθούν.