Τι έχουμε εδώ; Το banana bread επί το ελληνικότερο. Μπανανοκέικ λοιπόν, γιατί μου ακούγεται καλύτερα και το πιο σημαντικό; Το συγκεκριμένο γίνεται πανεύκολα χωρίς μίξερ. Σε 5 λεπτά το βάζεις στο φούρνο και σε 45 λεπτά το βγάζεις. Κι έχει τέλεια γεύση! Πώς το φτιάχνεις; Με λίγη ζάχαρη, λίγα αβγά, λίγο αλεύρι, λίγο βούτυρο, λίγο γιαούρτι, λίγη σοκολάτα και πολλή μπανάνα! Να πως!
Υλικά για μια μακρόστενη φόρμα του κέικ διαστ. 11Χ21εκ
- 2 μπανάνες ώριμες μεγαλούτσικες (280γρ. περίπου)
- 1 μπανάνα πρασινωπή
- 3 αβγά
- 35γρ. Βούτυρο Lurpak λιωμένο
- 85γρ. καστανή ζάχαρη ή μέλι
- 100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 100γρ. βρώμη
- 85γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 75γρ. σοκολάτα σεκομματάκια
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC στον αέρα. Τρίβουμε τη βρώμη στο πολυκόφτη να γίνει αλεύρι και την ανακατεύουμε με το υπόλοιπο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Καθαρίζουμε τις δυο ώριμες μπανάνες, τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τις ρίχνουμε σε μπολ. Τις λιώνουμε με πιρούνι, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη ή το μέλι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα αβγά, το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγο ακόμα. Τέλος ομογενοποιούμε το μίγμα της βρώμης και αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα στρωμένη με χαρτί ψησίματος.
- Μπήγουμε τα κομματάκια της σοκολάτας στη ζύμη του κέικ τοποθετώντας τα εδώ κι εκεί. Ύστερα καθαρίζουμε την πρασινωπή μπανάνα και την κόβουμε κατά μήκος στη μέση. Την τοποθετούμε πάνω από το κέικ με την κομμένη πλευρά από πάνω και ψήνουμε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο.
- Για να δούμε αν είναι έτοιμο τσεκάρουμε μπήγοντας ένα μαχαίρι στο κέικ. Πρέπει να βγει στεγνό. Αλλιώς ψήνουμε λίγο ακόμα.
- Βγάζουμε το κέικ μαζί με το χαρτί πάνω σε πλατό σερβιρίσματος κι αφού κρυώσει κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.