Μπορεί να σου θυμίσουν μπάρα δημητριακών. Μαλακά και αρωματικά, αυτά τα μπισκότα είναι φτιαγμένα χωρίς αλεύρι, χωρίς ζάχαρη και χωρίς καμιά λιπαρή ουσία, μόνο με μια κουταλιά μέλι και τη φυσική γλύκα των φρούτων. Αν αποφεύγετε τη γλουτένη σας τα συνιστώ ανεπιφύλακτα. Σε κάθε περίπτωση φτιάχνονται σε χρόνο dt, είναι πεντανόστιμα και πραγματικά δεν τα χορταίνεις!
Υλικά
- 1 μπανάνα λιωμένη με το πιρούνι
- 1 μήλο ξυσμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 1 κουτ. σούπας μέλι (προαιρετικά)
- 1 αβγό
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 2 φλιτζάνια πίτουρο ή νιφάδες βρώμης
- 1 κουτ. σούπας κοφτή μπέικιν πάουντερ
- 5-6 κουτ. σούπας κορινθιακή σταφίδα
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ με σύρμα τη λιωμένη μπανάνα, το τριμμένο μήλο, το αβγό και το μέλι.
- Προσθέτουμε τη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και την κορινθιακή σταφίδα και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί. Με ένα κουτάλι παίρνουμε μίγμα και με τη βοήθεια δεύτερου κουταλιού το βγάζουμε στο ταψί, δίνοντάς του σχήμα στρογγυλό.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε κι αφού κρυώσουν τα μπισκότα τα βγάζουμε προσεκτικά ξεκολλώντας τα με σπάτουλα.