Ένα πανεύκολο γλυκό με γεύση φράουλας. Δροσερό όσο τίποτα που ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά και σας βγάζει πάντα ασπροπρόσωπους. Τη βάση την έφτιαξα με μερικά πασχαλινά κουλουράκια που «έκλεψα» από την πιατέλα.
Υλικά για ένα ταψάκι Δ: 23 Χ 32 εκ.:
- 10-12 κουλουράκια πασχαλινά (προαιρετικά)
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 2 φάκελους φρουί ζελέ με γεύση φράουλα
- 1 φλιτζάνι φράουλες σε φέτες
Εκτέλεση
- Αφήνουμε το γάλα στην κατάψυξη για 2 ώρες να παγώσει καλά. Εναλλακτικά το αφήνουμε στη συντήρηση από το προηγούμενο βράδυ.
- Αδειάζουμε το κρύο γάλα στο μπολ του μίξερ μαζί με τη ζάχαρη και το χτυπάμε για 5 λεπτά να φουσκώσει και να πήξει.
- Στο μεταξύ διαλύουμε το πρώτο φακελάκι ζελέ σε 1 φλιτζάνι καυτό νερό ανακατεύοντας καλά και το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε για λίγο ακόμη να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα χτυπάμε να γίνουν χοντρή σκόνη. Τα απλώνουμε στον πάτο του ταψιού μας και από πάνω αδειάζουμε προσεκτικά την κρέμα της φράουλας και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί και να παγώσει για 2 ώρες τουλάχιστον.
- Διαλύουμε το περιεχόμενο του 2ου φάκελου ζελέ φράουλας σε ένα φλιτζάνι καυτό νερό και συμπληρώνουμε άλλο ένα φλιτζάνι κρύο νερό από τη βρύση. Ανακατεύουμε πολύ καλά κι αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Στο μεταξύ πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε τις φράουλες σε φέτες.
- Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και τοποθετούμε τις φράουλες πάνω από το γλυκό. Με μια κουτάλα της σούπας απλώνουμε προσεκτικά το ζελέ στην επιφάνεια του γλυκού καλύπτοντας και τις φράουλες. Αφήνουμε το γλυκό 2 ώρες ακόμη στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί το ζελέ και μετά μπορούμε να σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια.